Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkışınca kapımızı çalıyorlar işleri bitince bizi eleştiriyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşeceğiz' açıklamasına karşı 'Bu açıklamanın gerçek niyetini bilmesek insan değişir diyeceğiz ama ellerine verilen senaryoyu oynamaktan başka bir şey yapmıyorlar.' dedi. Erdoğan ayrıca yüksek faiz konusunda da 'Bizim içimizde faizi savunan arkadaşlar ile birlikte olmam olamam' ifadelerini de kullandı.
Samet Dirican
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 13:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkışınca kapımızı çalıyorlar işleri bitince bizi eleştiriyorlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefetten gelen açıklamalara tepki gösterdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşmek için yola çıkıyoruz' açıklamasına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD'a da sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısından satırbaşları şu şekilde;

CHP'nin ipini ellerinde tutuyorlar

Ülkenin ikinci büyük partisinin bölücü terör örgütünün rotasına dönmesi bizleri üzmüştür. bunların aynı yalanları ile uğraşmaktan sıkıldık. Bunlarla mahkemede yüzleşiyorduk ancak CHP'nin tezkeredeki tutumu ve sonrasındaki tutumu ülkemizi tehdit etmektedir. Bu oylamadan sonra CHP'ye kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyordur demektir. CHP işte bu yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna ortak olmuştur. Önceleri ülkemizi yabancılara şikayetle başlayan süreç bir süredir milli çıkarlarımıza somut darbeler vurma safhasına geçmiştir.

CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışan proje eski Türkiye'yi hortlatma projesidir. Merak etmeyin başaramayacaklar. Türkiye esi Türkiye değil. Gençleri ile kadınları ile her kesimden insanı ile milletimiz olan her şeyin farkındadır.

CHP ellerine verilen senaryoyu oynuyor

Devlet nasıl yönetilir? bilmedikleri için akıllarına geleni söylüyorlar. Dilin kemiği, yerine getirilmeyecek vaadin sınırı yok salla sallayabildiğin kadar. Ama bazı hususlar var ki oralarda dikkat etmek lazım. Daha dün tezkereye evet diyenleri hainlikle suçlarken bugün PKK'yı bitirmekten bahsediyor. Kamu görevlilerini hizmet veremez hale getirmeye çalışıyor. son günlerde bir de helalleşelim demeye başladı. Bizim inancımız da vardır ama Kılıçdaroğlu helalleşmeyi nasıl tanımlıyor?

Bugün aydınlanma yaşayıp 180 derece bir dönüşle helalleşme peşine düşmesi çok garip. Sen önce benim başörtülü bacılarımdan helallik dile. Utanmadan sıkılmadan onların hukukunu biz koruduk. Neyi korudun be sen. Hayatın yalan. Kılıçdaroğlu'nun eline tutuşturulan senaryoyu oynamadığını bilmesek diyeceğiz ki helalleşebilir. Ben seninle olan davalarımın hepsini geri çektim. Sen bunu anlamadın anlayacakta yüzün yok. Ortada bir değişim de yok zihniyet aynı zihniyet sadece bunlara verilen rol değişti. Her tarafı dökülen bu bukalemun siyasetini milletimizin taktirine havale ediyoruz.

Kritik kavşak

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bu gerçeği sadece biz görmüyoruz. Herkes bunun farkında. Bu böyle olduğunu için 2053 vizyonuna Türkiye'yi götürmeye çalışırken bir kesimde eski Türkiye için çabalıyor.

Siz bakmayın herkesin kuyruğu dik tutmaya çalıştığına. Gelişmiş ekonomiler ikinci dünya savaşından sonra en büyük ekonomik buhranın ortasındadır. Bunun ardından da siyasi krizlerin gelmesi yakındır. 2022'yi ve 2023'ü kırılmaya imkan vermeden geride bırakabilirsen önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Mevcut sorunlara imkanlar çerçevesinde acil çözümler getirecek şekilde gereken adımları atıyoruz.

Bizim arkadaşlarımız faizi nasıl savunabiliyor?

Doğalgazı maliyetinin 4'te 1'ine elektriği yarı fiyatına hanelere ulaştırıyoruz. Avrupa'nın en ucuz fiyatları ile petrolü ve gazı biz sunuyoruz. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gerekli çabayı gösteriyoruz. Asgari ücret ile birlikte dar gelirli vatandaşlarımızın üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Bizi diğer ülkelerden ayıran bir fark var. Onlar sıkıntıya giderken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretinde olanlar boşa uğraşmasın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Biz faize milletimizi ezdiremeyiz. Faizi savunan arkadaşlarımızla birlikte olmam olamam. Diğer ülkelerde faizler aşağıya çekilirken bizim arkadaşlarımız nasıl faizi savunabiliyorlar. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim.

TÜSİAD'a sert sözler

İş adamlarımıza hani sen düşük faizle kredi istiyordun hadi gel diyoruz ama almıyorlar. Ondan sonra bir araya gelip TÜSİAD vs. yüksek faizden bahsediyorlar. Siz nasıl insansınız. Sen iş adamı isen yatırımdan yana ise işte size düşük faizle kredi hadi yatırımı yapın. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl işadamı. Türkiye'nin en büyük iş adamlarıymış. İstediğiniz kadar bize sallayın tutmaz. Önce dürüst olacaksınız. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız iş yoluna girince de iktidara sallayacaksınız. Yok öyle 25 kuruşa simit.

Sondaj filosuna takviye

Türkiye halen Akdeniz'de ve Karadeniz'de çalışmalarını sürdürüyor. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Bu gemi diğerlerinden farklı olarak 7. nesil olarak adlandırılan ilk defa bizim kullanacağımız yeni bir gemidir. Dünyada bu gemiden 5 adet bulunuyor bir tanesine de biz sahibiz. Denizim 3 bin 665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz. Ülkemiz sınırları dışında da faaliyet gösterecek seviyeye ulaştık.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1122062/cumhurbaskani-erdogan-sikisinca-kapimizi-caliyorlar-isleri-bitince-bizi-elestiriyorlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.