BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'ye geliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'de adından sıkça bahsedilen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere yarın Türkiye'ye geliyor.
Samet Dirican
|
23 Kasım 2021, Salı - 10:15
BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'ye geliyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Yatırımlar gündeme gelecek

Zayed'in, BAE'nin İran-Türkiye koridoru kapsamında Türkiye'ye yatırım teklifi ile geleceği alınan bilgiler arasında.

Türkiye'de adı 15 Temmuz'dan sonra sıkça anıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye karşıtı lobicilik faaliyetleri için dev bir fon ayırmış, bununla birlikte BAE'nin, FETÖ terör örgütü ile ilintili platformların da aralarında yer aldığı Türkiye karşıtı kuruluşlara milyonlarca dolar aktardığı ortaya çıkmıştı.

BAE-15 Temmuz darbe girişimi arasındaki bağlantı

Öte yandan Erdoğan ile görüşmek için gelecek olan Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın danışmanı Muhammed Yusuf Dahlan, Türkiye tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ile ilişkilendiriliyor.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dahlan’ın Türkiye’de, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek”, “anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek”, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “uluslararası casusluk yapma” suçlarından kaydı bulunuyor. Dahlan, “Terörden Arananlar Listesi”nde kırmızı kategoride yer alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1132721/bae-veliaht-prensi-muhammed-bin-zayed-el-nahyan-turkiyeye-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.