Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dış politikada yeni dönem sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikada BAE, Mısır, Bahreyn, gibi ülkelerle yapılacak görüşmelerin yeni gelişmelere açık olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 00:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dış politikada yeni dönem sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu

Erdoğan, Katar'a satıldığı ifade edilen kurumlarla ilgili konuşurken "Biz Katar'a kalkıp da BMC'yi satmadık. BMC sadece Katar BMC'ye ortak oldu. O da yüzde 49, 51 biz. Bu ortaklığımızla birlikte aynı zamanda da ürettiklerimizin gerek pazar olarak belli yerlere satılmasında onların da olumlu gayretleriyle Arifiye'deki palet fabrikasının da restorasyonu oranın elden geçirilmesine özellikle bu ortaklığın çok büyük faydası oldu." dedi.

Dış politikada yeni adımlar atılacağını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

Şimdi ise tabi bizim Abu Dabi yönetimi ile attığımız adım tarihi bir adım. 11 milyar dolarlık ön anlaşma yapıldı. Bu arada tabi atılmış yine adımlar var. Yaptığımız ikili görüşmede de inşallah şubat ayı gibi nasip olursa benim bir iade-i ziyaretim olacak.

Bizim Birleşik Arap Emirlikleri ile olan süreç çok farlı bir konuma erişmiş olacak. Dargın küskün olduğumuz zaman ondan kendilerine sermaye çıkarmaya çalışıyor bu CHP, adımları beraber attığımızda da bunlar niye barıştılar deyip oradan kendilerine sermaye çıkarmaya çalışıyorlar. Şimdi inşallah şubatın ilk yarısında oradayım. Bunun dışında yine bölge ülkeleri içerisinde Bahreyn onların bize gelme durumları var. Onlarla görüşmelerimizi yapacağız. Suud ile münasebetleri daha iyi konuma getirme gayretinde olacağız. Mısır ile bakanlar seviyesinde devam ediyor, orada da çok farklı gelişmeler olabilir. Kadim tarihi biz beraber inşa ettik, beraber paylaştık paylaşıyoruz bizim Körfez ülkeleri ile aramızda çok ciddi bir iş birliği potansiyeli mevcut. Karşılıklı faydaya dayalı yeni projeleri de ortak yatırımlar için bir fırsat olarak görüyoruz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1148566/cumhurbaskani-erdogandan-dis-politikada-yeni-donem-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.