Bazı ülkelerde bayram Cumartesi başlıyor

İslam dünyasında birçok ülke Ramazan Bayramı'na cuma günü girerken, İran, Umman, Fas ve Libya ise Şevval ayının hilalinin görünmemesi nedeniyle bayramın 22 Nisan cumartesi günü kutlanacağını duyurdu.
Mevlüt Peker
|
21 Nisan 2023, Cuma - 00:33
Bazı ülkelerde bayram Cumartesi başlıyor

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Bahreyn, Filistin, Irak, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yemen, Ramazan Bayramının ilk gününün 21 Nisan cuma günü olduğunu duyurdu.

Diğer taraftan Fas, İran, Libya ve Umman'daki merciler ise, Şevval ayı hilalinin görülemediği için ramazan ayının 30 güne tamamlanacağını, 21 Nisan cuma gününün ramazan ayının son günü olarak idrak edileceğini, Ramazan Bayramı'nın ise 22 Nisan cumartesi günü kutlanacağını bildirdi.

Bazı İslam ülkeleri, hilalin dünyanın herhangi bir yerinde görülmesini değil, kendi ülkelerinde görülmesini esas alıyor ve bu nedenle bayramlara farklı günlerde girilebiliyor.

Türkiye'de ise Diyanet İşleri Başkanlığı ramazan ayının başlangıcının ve bayramların belirlenmesinde, öteden beri İslam alimlerinin büyük çoğunluğu tarafından kabul edilmiş hilalin yerel görülmesini değil, dünyanın herhangi bir yerinden görülmesini yani ihtilaf-ı metali esas alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079562/bazi-ulkelerde-bayram-cumartesi-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.