CHP Liderinden işçi ve memura telafi zammı yapılsın çağrısı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
05 Eylül 2023, Salı - 12:06
CHP Liderinden işçi ve memura telafi zammı yapılsın çağrısı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı.  Buna göre, ağustosta aylık enflasyon yüzde 9,09, olarak gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından açıklanan enflasyona ilişkin paylaşım yaptı. 

"Makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı"

Kılıçdaroğlu, "Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı. TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu." ifadelerini kullandı. 

"İşçi ve memurdan özür dilenerek telafi zammı yapılmalıdır"

CHP lideri, ayrıca işçi ve memur maaşlarına değindi ve şunları söyledi;

" Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon %58 değil, %128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097563/chp-liderinden-isci-ve-memura-telafi-zammi-yapilsin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.