Hilal Ayık'dan 28 Şubat açıklaması

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlattı. Ailesi ile birlikte başörtülü oldukları için otobüsten atıldıklarını söyleyen Ayık, "O gün kendi kendime 'Bu ülkede bir şeyleri değiştireceğim' diye söz verdim. Bırakın da hakkımı helal etmeyeyim" dedi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 12:51
Hilal Ayık'dan 28 Şubat açıklaması

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Masası'na konuk oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışına yönelik olarak geçtiğimiz günlerde "Biz o hakkı helal etmiyoruz" diyen Ayık, çağrıya neden karşılık vermediğine açıklık getirdi.

"28 Şubat'ta sıkıntılı süreçler yaşadık"

Meclis'te yaptığı konuşma sırasında CHP sıralarından kendisine tepki geldiğini belirten Ayık, "Çok üzülerek söylüyorum, "O sıralar siz iktidardınız" dendi. Neredeyse 28 Şubat'ı Necmettin Erbakan yaptı diyeceklerdi. Böyle bir zihniyet olur mu? Sonra sistematik olarak sosyal medyadan bana saldırı düzenlendi. O dönemde üniversite çağında değildim ama sıkıntılı süreçler yaşadık." dedi.

"Bunların 28 Şubat ajitasyonu bitmedi" denilerek yaşananların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savunan Ayık, "Genç bir kız başörtüsü için üniversite okuyamadıysa, hayalini kurduğu eğitimi alamadıysa kusura bakmayın ama 'Sizin 28 Şubat'ınız bitmedi' diyemezsiniz" şeklinde konuştu.

"O gün kendi kendime söz verdim"

28 Şubat döneminde başörtüsü yüzünden ailesiyle birlikte otobüsten atıldıklarını anlatan Ayık, "Akyurt'ta annem ve kardeşimle otobüse binmiştik. Burada sizin paranız geçmez denilerek tüm itirazlarımıza rağmen başörtülü olduğumuz için otobüsten atıldık. Ben o gün kendi kendime 'Bu ülkede bir şeyleri değiştireceğim' diye söz verdim. Bunlar geçti gitti diyebileceğimiz şeyler değil. Bırakın da hakkımı helal etmeyeyim. 28 Şubat sanayiye darbe vurmak için imam hatipler bahane edilerek yapıldı. Mesleki eğitime darbe vuruldu." ifadelerini kullandı.

Ayık, CHP'yi samimi bulmadığını, helalleşme çağrısının oy devşirme amacıyla yapıldığını ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1153308/hilal-ayikdan-28-subat-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.