Kazakistan'ın Bağımsızlığı Mamak’ta Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30.yılı, Mamak Belediyesi ve Köktuğ Kazak Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte kutlandı. Mamak’ta hem Türk kültürünü hem de dünya kültürünü yansıtan birçok etkinlik düzenlendiğini söyleyen Başkan Köse, "Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 6 devlet bir milletiz aslında" dedi.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 10:02
Kazakistan'ın Bağımsızlığı Mamak’ta Kutlandı

Mamak Belediyesi ve Köktuğ Kazak Derneği'nin düzenlendiği Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 30.yılı konserle kutladı. Başkentin kültür durağı olan Musiki Muallim Mektebi’nde, sanat yönetmeni Kazakistan Cumhuriyeti'nin Özel ödüllü Sanatçısı Tursınhan Karakojayeva'nın şefliğinde ve millî enstrümanlar eşliğinde Kazak ezgileri, şarkıları, danslarıyla Sazgen topluluğu Mamaklılara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Etkinliğe; Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Kurnaz ve vatandaşlar katıldı.  

"Kazak Türk kardeşliği diri olsun, iri olsun, ebedi olsun"

Kazakistan’ın bağımsızlık gününün Kazakistan’da coşkuyla karşılandığı gibi kardeş ülke Türkiye'de de aynı şekilde coşkuyla karşılanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “Kazak Türk kardeşliği ebedi olsun. Daha nice bağımsızlık günlerini beraber kutlayalım. Bizleri burada, bu etkinlikte buluşturan başta Mamak Belediye Başkanımız Sayın Murat Köse olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kazak Türk kardeşliği diri olsun, iri olsun, ebedi olsun” diye konuştu.

"6 devlet bir milletiz"

Mamak’ta hem Türk kültürünü hem de dünya kültürünü yansıtan birçok etkinlik düzenlediklerini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilçede de farklı kültürlerden birçok vatandaşın yaşadığına dikkat çekti. "Bizler de sosyal belediyecilik anlayışıyla kültürlerimizi etkinliklerle taçlandırıyor ve vatandaşlarımızı sanatla buluşturuyoruz." diyen Başkan Murat Köse, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Sayın Büyükelçiyi Güzel Mamak’ta ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Biz aynı zamanda iki kadre, gardaş milletleriz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle 6 devlet bir milletiz aslında. Kazakistan- Türkiye birbirine tarihsel bağları olan iki kardeş ülkedir. Bu duygu ve düşüncelerle kardeş ülke olan Kazakistan'ın bağımsızlığı kutlu olsun. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

"Dostluk parkımıza ilk ağacımızı dikeceğiz"

Bu özel günü Mamak'ta, bu tarihi sahnede yaşattıkları için Sazgen Kazak Müzik ve Dans Topluluğu’na teşekkür eden Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, "Tek millet olduğumuzun en büyük örneklerinden birisidir bu gece." dedi.

16 Kasım'da Kazakistan Büyükelçiliği ile ortak dostluk parkında  ilk ağaçlarını dikeceklerini de belirten Mehmet Düğmeci,  "Çok büyük özel ve güzel bir parkımız olacak İnşallah. Sizleri de oraya davet ediyorum. Şimdiden hayırlara vesile olsun diyor, bizleri Kazak kardeşlerimizle bir araya getiren Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’ye şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1163598/kazakistanin-bagimsizligi-mamakta-kutlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.