Mansur Yavaş: "Kendi başkanına iftira atanın bize iftira atması doğal"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'ye Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nde çıkan yangının ardından yaşananları hatırlatarak "Kendi ilçe başkanına iftira atan bir şahsın bizlere iftira atması kadar doğal bir şey yok." dedi.
Büşra Bayrak
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 19:29
Mansur Yavaş: "Kendi başkanına iftira atanın bize iftira atması doğal"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,  ABB Mayıs ayı Meclis toplantısı 1.Birleşiminde AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin yolsuzluk iddialarına cevap verdi. 

Yavaş, 2019 yılında Mamak'ta bulunan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nde çıkan yangınla ilgili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl’e iftira attığını söyledi. 

"Arkadaşını hatalı iş yapmaktan suçluyorlar"

Yangının ardından yaşananları hatırlatan Yavaş "Bir tek olay anlatacağım. Değerli arkadaşlar, önceki dönemde AK Parti İl yöneticisi bir arkadaşa Mamak’tan bir ihale verilmiş. Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi’ni yapsın diye. Şimdi o yapılmış. Daha sonra burası ihbar edilmiş CİMER’e buranın yanma tehlikesi var diye. Tedbir alınmamış yanmış. Yandıktan sonra olan şeye bir bakın, ilçe başkanı arkadaşa dava açıyorlar, hatalı iş yapmaktan suçluyorlar. Yani kendi arkadaşına bile iftira atıyor." şeklinde konuştu.

"Başkanı savcılığa? Vermediniz"

Yavaş, Murat Köse'ye neden savcılığa gitmediğini sorarken sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer edimin ifasında fesat varsa savcılığa verirsiniz değil mi? Verdiniz mi başkanı savcılığa? Vermediniz. Eğer savcılığa vermediyseniz siz ilçe başkanınıza iftira atıyorsunuz. Kendi ilçe başkanına iftira atan bir şahsın bizlere iftira atması kadar doğal bir şey maalesef yok arkadaşlar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495243/mansur-yavas-kendi-baskanina-iftira-atanin-bize-iftira-atmasi-dogal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.