İslam Memiş'ten yeni yıl tahminleri

Finans Analisti İslam Memiş, döviz ve altında öngörüde bulunulamadığına işaret ederek "Karanlık bir yoldan gidersiniz karşınıza ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz" dedi.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 13:43
İslam Memiş'ten yeni yıl tahminleri

Finans Analisti İslam Memiş, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan İslam Memiş, yeni yıla yönelik dolar ve altın tahminleri hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş, vatandaşları varlıklarını satmamaları konusunda uyardı.

İslam Memiş'in konuşmasından satır başları şöyle: 

 Döviz ve altında önümüzü göremiyoruz

"İki ihtimal var; ya doğru yolu bulacağız, Türk Lirası eski değerine yavaş yavaş kavuşacak ya da başka yol daha var, o da bu hatalı yoldan devam edeceğiz. Dolar, altın kurundaki yükselişleri yani Türk Lirasının karşısındaki bütün yatırım araçlarının nereye gideceğine ne siz ne ben ne de Türkiye'deki analistler, ekonomistler tahmin edemeyecek bir boyutta yoluna devam eder. Yani karanlık bir yoldan gidersiniz karşınıza ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz."

 Merkez Bankası'na müdahale eleştirisi 

"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası son 2 toplantısında piyasalara dokunmasaydı, biraz daha beklemeyi tercih etseydi bu kadar yüksek bir kurla karşı karşıya kalmazdık. Türk Lirası bu kadar negatife ayrışmazdı, risklerimiz bu kadar yükselmezdi. Şu anda doları 14 seviyesinden 11 lira seviyesine çekmek marifet değildir. 9.65 seviyesine, o filmin başladığı sahneye çekmek marifetti, bunu başarabilmek marifetti. Eğer bunu yapıyorsanız başarılı olmuşsunuzdur ama döviz sattığınız halde 13,80 lira seviyesinden 13,20 lira seviyesine gerilemiyorsa ve tekrar 13,80 lira seviyesine yükseliyorsa piyasaları kumarcılara, al sat yapanlara bırakmışsınız. Buna sebep olan yanlış ekonomi yönetimi ve yanlış politikalardır. Bu yanlıştan dönülmesi lazım."

Vatandaş ne yapmalı?

 "Vatandaş becerebiliyorsa ki beceremiyor varlığına sahip çıksın, satmasın. 2021 yılında en çok satanlar zarar etti. Arabasını, evini, dövizini, altını satanlar zarar etti. Alanlar tabi ki kar etti ama en çok da varlığını koruyabilenler kar etti. Yeni dönemde vatandaşlar varlıklarının miktarını artırabiliyorsa, varlığını koruyabiliyorsa ve fiyatla değil miktarla işi oluyorsa bence başarılı bir süreç geçirebilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1164069/islam-memisten-yeni-yil-tahminleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.