Şevket Çoruh:”Kavuğu alacağımı öğrenince ağladım”

Rasim Öztekin, geleneksel Türk tiyatrosunun önemli bir sembolü olan kavuğu Şevket Çoruh’a devredeceğini açıkladı. Çoruh, bu kararı duyunca sevinç gözyaşlarına engel olamadığını ifade etti.
Zeliha Demirci
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 13:52
Şevket Çoruh:”Kavuğu alacağımı öğrenince ağladım”

Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun ve tuluat sanatının ustalarının taşıdığı kavuğun son sahibi Rasim Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh’a devredeceğini açıkladı.

"Haberi ilk duyduğumda oturup ağladım"

Hürriyet'tin haberine göre Çoruh “Rasim Usta’ya çok teşekkür ediyorum. Bu büyük sorumluluk. Tiyatroların açılmasını, Kültür Bakanlığından tiyatrolar için özel kanunlar çıkmasını beklerken böyle güzel bir haber aldım."

"Sağ olsun, Rasim Abi’nin ince yürekliliği. Kavuğu Türkiye’deki tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum. Haberi ilk duyduğumda 15 dakika kendime gelemedim. Oturup ağladım. Tarif edilemez bir duygu” ifadelerinde bulundu.

Şevket Çoruh’tan ilk açıklama

Kurucusu olduğu Baba Sahne’nin resmi sayfasından ilk kez açıklama yazısı paylaşan Şevket Çoruh, “Kavuğu, her şeye rağmen tiyatro yapmaktan vazgeçmeyen tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum.” dedi.

Rasim Öztekin, 20 Eylül tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek törenle kavuğu Şevket Çoruh'a devredecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/116520/sevket-coruhkavugu-alacagimi-ogrenince-agladim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.