Tom van Weert kimdir?

Yunanistan Süper Ligi takımı AEK Atina'da forvet olarak oynayan Hollandalı profesyonel futbolcu Tom van Weert kimdir?
Canan Salman
|
26 Nisan 2024, Cuma - 13:28
Tom van Weert kimdir?

Tom van Weert, 7 Haziran 1990 doğumlu Yunan profesyonel futbolcudur.

Kariyer Den Bosch Van Weert, profesyonel futboldaki ilk maçına 5 Aralık 2008'de Eerste Divisie'de (ikinci lig) PEC Zwolle karşısında Den Bosch formasıyla çıktı. 2010-11 sezonunda kulüp için düzenli bir başlangıç oyuncusu oldu. Van Weert, 28 Nisan 2013'te Eindhoven'a karşı oynanan bir maçta ciddi bir sakatlık geçirdi ve MRI taraması, ön çapraz bağını koparmış olduğunu ortaya koydu. Bu sakatlık nedeniyle, 2013-14 sezonunun play-off'larında geri dönüşünü yapabildi.

Excelsior 10 Haziran 2014'te Excelsior, van Weert'in transferiyle ilgili bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Excelsior'da, Nottingham Forest'a transfer olan Lars Veldwijk'in yerine geçti. Rotterdam kulübü için ilk maçına, sezonun ilk maçında 9 Ağustos'ta NAC Breda'ya karşı çıktı. Excelsior formasıyla ilk golünü Go Ahead Eagles'a karşı attı. Van Weert, Excelsior'da iki sezon oynadı ve her iki yıl da Eredivisie'de on beşinci sırada bitirdi, düşme hattının bir üstünde yer aldı. İki sezon boyunca sırasıyla on üç ve on bir gol atarak takımının küme düşmesini engellemeye katkıda bulundu.

Groningen Van Weert, Haziran 2016'da ücretsiz olarak Groningen'e üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Kulüp için 112 maça çıktı ve 41 gol attı.

AaB 29 Ağustos 2019'da van Weert, Danimarka Süper Lig kulübü AaB ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Daha sonra Portekiz kulübü Sporting CP'den teklifler aldığını ancak kulüpteki kaotik durumların transferin gerçekleşmesini engellediğini açıkladı.

Volos 25 Haziran 2021'de Yunanistan'ın birinci lig kulübü Volos, Van Weert'in transferini duyurdu. Ocak 2022'nin başlarında, takımının lideri olarak ortaya çıktı ve on gol atarak gol krallığı tablosunda liderlik etti.

AEK Atina 7 Eylül 2022'de, Yunan devi AEK Atina'ya iki yıllık bir anlaşma ile katıldı. 11 Eylül'de, kulüple ilk maçına, Panathinaikos'a karşı bir maçta yedek olarak çıkarak yaptı. Debuttan 11 gün sonra, iki ay boyunca sahalardan uzak kalacak olan bir kırık yaşadı. Aralık ayında, Kifisia'ya karşı oynanan bir kupa maçında AEK formasıyla ilk golünü penaltıdan attı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135526/tom-van-weert-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.