Çankaya'da usta isme büyük onur

Çankaya Belediyesi, Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal’ın adını Akpınar Mahallesi’nde yapımını tamamlayarak hizmete açtığı yeni parka verdi.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2021, Cumartesi - 13:03
Çankaya'da usta isme büyük onur

Siyasetten gazetecilere, sanatçılardan bilim insanlarına kadar toplumsal değerlerinin isimlerini ilçedeki park ve sosyal tesislere vererek ölümsüzleştiren Çankaya Belediyesi, Akpınar Mahallesi’nde yapımını tamamladığı yeni parkına usta sanatçı Genco Erkal’ın adını verdi.

" Genco Erkal adını Çankaya’da yaşatmak bizim için büyük bir onur"

Genco Erkal’ın hiçbir zaman duruşundan, halkçı ve devrimci çizgisinden, aydınlanmadan ödün vermeden yaşayan ulu bir çınar olduğuna vurgu yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Genco Erkal adını Çankaya’da yaşatmak bizim için büyük bir onur ve bu açılışı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yapmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Çünkü Genco Erkal, hayatını insan haklarına, demokrasiye, özgürlüğe vermiş olan abide bir sanatçı. Böyle bir günde bu parkı açmamız özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin çok anlamlı bir taçlandırması oldu." diye konuştu.

Usta sanatçıdan Çankaya'ya teşekkür

Usta sanatçı Genco Erkal da kendi adının Çankaya’da bir parka verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu müjdeyi aldığım günden bu yana bu heyecanı yaşamak için gününü bekliyordum. Çankaya Belediyesi’ne bundan önce de bana ve bizim tiyatromuza gösterdiği yakınlık ve destekten ötürü çok mutluyum ve teşekkür ederim” dedi. Erkal konuşmasını Nazım Hikmet’in “Yaşamak Ne Güzel Şey Dostlar” şiiriyle tamamladı.  


http://www.ankaramasasi.com/haber/1169730/cankayada-usta-isme-buyuk-onur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.