Sağlık Bakanı Koca: 20 bin sözleşmeli personel alım süreci başlatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere KPSS puanına göre merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecinin başlatıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 14:28
Sağlık Bakanı Koca: 20 bin sözleşmeli personel alım süreci başlatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  20 bin sözleşmeli personel alım sürecinin başlatıldığını bildirdi. 

Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere yapılacak alım, KPSS puanına göre yerleştirilecek. 

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30.000’i sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 Bin pozisyon / kadro ihdası yapılmıştır. 20.000 sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz ÖSYM’YE gönderildi. Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere KPSS puanına göre merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecinin başlatıldığını açıkladı. 10.348 Hemşire, 1.600 Ebe VE 6.604 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verdi. 

Adayların ,ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan kılavuzda belirtilen tarihlere göre tercih yapabileceklerini belirten Koca, "Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli  sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1173109/saglik-bakani-koca-20-bin-sozlesmeli-personel-alim-sureci-baslatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.