Joselu kimdir?

Galatasaray'a trasferi düşünülen kiralık olarak La Liga kulübü Real Madrid'de forvet olarak oynayan profesyonel futbolcu Joselu kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 12:43
Joselu kimdir?

27 Mart 1990 doğumlu José Luis Mato Sanmartín, sahaya Joselu olarak çıkan İspanyol profesyonel bir futbolcudur. Şu anda La Liga kulübü Real Madrid'de kiralık olarak forma giymekte olup, asıl kulübü Segunda División ekibi Espanyol'dur. Almanya doğumlu olan Joselu, İspanya millî futbol takımında da yer almaktadır.

Erken Yaşam

Joselu, Stuttgart, Batı Almanya'da doğdu ve ailesiyle birlikte dört yıl boyunca bu ülkede okula gittikten sonra Galicia, İspanya'ya geri döndü.

Kulüp Kariyeri

Celta Vigo: Joselu, profesyonel kariyerine Celta de Vigo ile başladı ve 2008-09 sezonunun sonunda ikinci ligde ilk iki profesyonel maçını oynadı. Daha sonra Real Madrid tarafından satın alındı ancak baş takıma girmekte zorlandı ve 2012 yazında Bundesliga ekibi TSG Hoffenheim'a satıldı.

Real Madrid: Joselu, Real Madrid'in B takımında etkili bir golcü oldu, ancak ilk takıma çıkma şansı bulamadı. Castilla'da geçirdiği ikinci sezonunda, 26 golle ligin en golcü oyuncusu oldu ve takımını beş yıl aradan sonra ikinci lige taşıdı.

TSG Hoffenheim: Joselu, 2012 yazında TSG Hoffenheim'a transfer oldu ve Bundesliga kariyerine başladı. İlk sezonunda adaptasyon sorunları yaşadı, ancak Eintracht Frankfurt'a kiralandığında eski formunu yeniden buldu. Frankfurt'ta UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale çıkarak 14 gol kaydetti.

Hannover 96, Stoke City, Newcastle United, Alavés: Joselu, kariyerine Hannover 96'da devam etti ve ardından Stoke City, Newcastle United ve Alavés gibi çeşitli kulüplere transfer oldu. Newcastle United'da çeşitli performanslar sergiledi ve Alavés'e transfer olmadan önce İngiltere'de deneyim kazandı.

Espanyol ve Real Madrid'e Dönüş: Joselu, 2022 yazında Espanyol'a transfer oldu ve burada La Liga'nın en skorer oyuncularından biri haline geldi. Ancak, 2023-24 sezonunda Real Madrid'e kiralık olarak döndü ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde etkileyici performanslar sergiledi.

Millî Takım Kariyeri

Joselu, İspanya'nın alt yaş gruplarında temsil edildi ve Galicia'yı da 2016'da temsil etti. Ancak, 2023 yılında İspanya millî takımına çağrılarak, 33 yaşında en yaşlı debutanlardan biri oldu ve Norveç ve İskoçya'ya attığı gollerle dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2117503/joselu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.