Çaşın: Kırılan Yunanistan'ın kafası olur

Prof. Dr. Mesut Hakkı Çaşın, Yunanistan'la yarın baş başa kaldığımızda kafası kırılacak tarafın Yunanistan olacağını söyledi.
Ankara Masası
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 22:29
Çaşın: Kırılan Yunanistan'ın kafası olur

Emekli asker ve Akademisyen Prof. Dr. Mesut Hakkı Çaşın’ın Akdeniz'de gerçekleşen Yunanistan tacizini değerlendirdi.

Çaşın, Yunanistan’ın arkasına aldığı ülkeler sayesinde bu hamleleri yaptığını söylerken, Kardak kayalıklarında yaşananları hatırlattı.

Yunanistan’ın Kardak kayalıkları gerginliğinde tek bir tayyareyi bile kaldıramadığını belirten Çaşın, arkasına aldıkları ülkelerin bir gün gideceğini ve kafa kafaya kalacağımızı söyledi.

Çaşın, kafa kafaya kaldığımızda kafası kırılan tarafın Yunanistan olacağını ifade etti.

Ayrıca Çaşın, bizim uçak kaldırmamıza gerek olmadığını, kara gücümüzün Yunanistan ana karasını vuracak güçte olduğunun altını çizdi.

"Biz arka mahalle çocuğu"

Çaşın, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

Yunanistan meselesinde 30 yıldır çalışan bir akademisyen olarak. Biz Yunanistan’la oturalım Kıbrıs meselesini de çözeriz. Ama görüyoruz ki, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden üzerimize geliyor. Amerika Birleşik Devletleri Dereağaç’ta üs kuruyor. Girit’te Meis’te yasak olduğu halde üs kuruyorlar ve biz defteri açarken Lozan’ın silahlandırılması meselesini açacağız.  Fransa "ben sana rafale uçağı satacağım" diyor, "sen bana buradan Akdeniz’den üs ver". Herkes Yunanistan’dan bir şey alıyor. Amerika dayıyor helikopterleri veriyor patriotları. Biz parasını verdiğimiz halde F-35’lerimizi vermiyor, onlara F-35 teklif ediyor. Biz arka mahalle çocuğu. İkimiz de NATO müttefikiyiz.

"Gücümüz mukayese edilemez"

Ama Yunanistan’ı tanıyan bir subay olarak söyleyeyim aynı zamanda. Neden Kardak’ta karşımıza çıkmadınız, şimdi bu kadar üstümüze geliyorsunuz. Niye bir tane tayyare kaldıramadınız o zaman. Demek ki birileri tetikliyor. Ama o cesaretlendikleri bütün dağlar yarın defolur gider, kafa kafaya kalırız. İki taraf tokuşursa, kafası kırılan Yunanistan olur. Türkiye’nin askeri gücüyle Yunanistan mukayese edilemez. Hem hava gücüyle hem kara gücüyle…Kara gücü mukayese edilemez zaten. Artı bizim oraya gitmemize gerek yok. Bizim karadaki ateş gücümüz, Yunanistan’ın ana karasını vurabilir zaten.

http://www.ankaramasasi.com/haber/117358/casin-kirilan-yunanistanin-kafasi-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.