Ankara’da dar gelirli ve esnafa 100 milyonluk müjde AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 20:47
Ankara’da dar gelirli ve esnafa 100 milyonluk müjde AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP oylarıyla dar gelirli ve esnaf için kullanılmak üzere  Mansur Yavaş’a 100 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni tip koronavirüs salgınından zarar görenlerin desteklenmesi ve belediyenin bu süreçte yapacağı çalışmalarda kullanması amacıyla Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 100 milyon lira borçlanma yetkisi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yapıldı.

AK Parti ve MHP gruplarının talebi üzerine yapılan toplantıda salgınla mücadele ve bu dönemde esnaf ile dar gelirliye destek konusu ele alındı.

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse,  salgının sosyal ve ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla Olağanüstü toplantı talep ettiklerini vurguladı.

Toplantıda, AK Parti ve MHP Grubu Ankaralı esnafa ve dar gelirliye yardım için 100 milyon liralık krediye onay verdi.  

İtfaiye alt yapısının eski olması, can ve mal kaybının önüne geçilememesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne 50 milyonluk ilave bir kaynak da sağlandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Ankaralıya her türlü yardım helal olsun" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin mazeret üretmemesi gerektiğinin altını çizen Köse, "Alın size destek. Ankaralının sorunlarına çözüm. Onlar itfaiye için 40 milyon istediler biz 50 milyon verdik. Kimse mazeret üretmesin. Herkes işini yapsın" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11746/ankarada-dar-gelirli-ve-esnafa-100-milyonluk-mujde-ak-parti-ve-mhp-oylariyla-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.