Ankara'da taksi ücretlerine zam

Ankara'da taksi ücretlerinin yeni tarifesi belli oldu. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu onayı ile Ankara'da taksiler için yeni ücret tarifesi 17 Aralık Cuma gününden itibaren uygulanacak. Bu kapsamda taksimetre tarifelerinde taksiye indi/bindi ücreti 15 TL, açılış ücreti ise 6 TL olarak düzenlendi.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2021, Çarşamba - 09:48
Ankara'da taksi ücretlerine zam

Ankara'da  taksi ücret tarifeleri yeniden düzenlendi. 17 Aralık Cuma gününden itibaren uygulanmasına karar verilen yeni uygulamayla birlikte; taksimetre açılışı 5 TL'den 6 TL'ye; indi/bindi ücreti 12 TL'den 15 TL'ye, kilometre ücreti ise 3,70 TL'den 4,70 TL'ye çıktı. 

Anayurt Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, bir önceki dönem üzerindeki araçların bakım-onarım, malzeme, işçilik masrafları, akaryakıt zamları, döviz kurlarındaki artış ve enflasyondan kaynaklı maliyet hesapları ve uzman görüşleri de dikkate alınmak suretiyle fiyatlarda güncelleme yapıldığını söyledi.

Yiğiner, "Ayrıca 'Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' hükümleri doğrultusunda 17 Aralık 2021 tarihinden itibaren Taksimetrelerin ayarlanması koşuluyla geçerli olarak Taksimetre Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi'nin kabulü, 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunun 62. Maddesi hükümleri gereği ANKESOB Yönetim Kurulunca kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

" Yüzde 20-25 oranında bir artış söz konusu"

Taksi ücretlerine en son iyileştirmenin Aralık 2020'de gerçekleştiğini hatırlatan Başkan Mehmet Yiğiner, "Ulaşım camiası olarak yaklaşık bir yıldır hem pandeminin getirdiği sıkıntılardan kaynaklı hem de akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerindeki aşırı artışlar ve hayat pahalılığından dolayı taksi ücretlerinde bir güncelleme beklentimiz vardı. Yüzde 20-25 oranında bir artış söz konusu. Bu güncelleme, iyileştirme kaçınılmazdı, gelirlerinden uzun zamandır fedakarlık yapan şoför esnafımıza biraz olsun nefes aldıracak." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1175057/ankarada-taksi-ucretlerine-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.