Bill Gates diğer milyarderler gibi uzay yarışına katılacak mı?

Ünlü şirketlerin sahipleri bir bir uzay yarışına katılırken Microsoft kurucusu Bill Gates'in bu alanda sessiz kalması merakları uyandırdı. CNN'e konuşan Gates merak edilen konuya açıklık getirdi.
Samet Dirican
|
15 Aralık 2021, Çarşamba - 13:30
Bill Gates diğer milyarderler gibi uzay yarışına katılacak mı?

Tesla CEO'su Elon Musk'ın SpaceX'i, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un Blue Origin'i, Sir Richard Branson'a ait Virgin Galactic... Ünlü milyarderler bir bir uzay yarışına katılırken Microsoft kurucusu Bill Gates'in bu alandaki sessizliği dikkatleri üzerine çekti.

Geçtiğimiz günlerde CNN'e konuşan Gates; yıldızlara ulaşmaktan çok dünyadaki hastalıkların sona ermesi için çalıştığını açıkladı.

Bill Gates verdiği röportajda uzay yarışları ile ilgili bu girişimlerin ticari bir pazarın ürünü olduğunu belirtti. Bu girişimlerin Afrika'da sağlam bir internet alt yapısı, tarım ve iklim değişikliğinde uyduların kullanılması gibi hayırseverlik amaçlı olmadığını vurgulayan Gates, 'Sıtma ve tüberküloz yoksul ülkelerden temizlenene kadar buna odaklanacağım. Gözümüzün önünde uzun zamandır incelediğimiz bir hastalık var. Çocuk felci... O sinsi hastalık için elimizden geleni yapacak ver ortadan kaldıracağız. Bu benim için uzay yarışlarından daha önemli bir sebep. 20 yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz.' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1175459/bill-gates-diger-milyarderler-gibi-uzay-yarisina-katilacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.