ABD Türk SİHA'larını yakın takibe aldı!

ABD Senatosu, 768 milyon dolarlık savunma harcamaları tasarısını onayladı. Tasarı, Türkiye'nin SİHA programını yakın takibe alma ve Azerbaycan'a yapılan yardımların kesilmesini önleyen muafiyetin kaldırılmasını da içeriyor.
Samet Dirican
|
16 Aralık 2021, Perşembe - 12:39
ABD Türk SİHA'larını yakın takibe aldı!

ABD Senatosu, daha önce Temsilciler Meclisinden geçen ve 2022 mali yılı savunma harcamalarını içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasını (NDAA) onaylayarak, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın onayına gönderdi.

ABD Kongresinde son haftalarda büyük tartışmalara neden olan savunma bütçesi, Kongrenin iki kanadının üzerinde mutabakat sağladığı son haliyle Temsilciler Meclisinin ardından Senatoda da oylandı.

740 milyar doları Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesi, 27,8 milyar doları Enerji Bakanlığı bünyesindeki savunma harcamaları ve 0,4 milyar doları diğer savunma harcamaları için olmak üzere 768,2 milyar dolarlık NDAA, Senato Genel Kurulunda, 10'a karşı 89 oyla kabul edildi.

Tartışmalara neden olan birçok maddeyi içermeyen NDAA, nihai onay için Başkan Biden'ın masasına gönderildi.

Azerbaycan ve Türkiye tasarıları

Ermeni ve Rum lobisine yakınlığıyla bilinen New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in NDAA'ya ek olarak sunduğu Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı (SİHA) programını yakın takibe alma ve Azerbaycan'a yapılan yardımların kesilmesini önleyen muafiyetin kaldırılmasına ilişkin tasarılar da NDAA'ya eklendi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1177168/abd-turk-sihalarini-yakin-takibe-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.