Pursaklar'da ‘‘Yerli Malı Haftası’’ coşkusu

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okullarında eğitim gören minik öğrenciler, Yerli Malı Haftası’nı kutladı.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2021, Cuma - 11:41
Pursaklar'da ‘‘Yerli Malı Haftası’’ coşkusu

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları'nda minik öğrencilere ‘‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’’ kapsamında yerli malının önemi anlatılarak paylaşma ve dayanışma bilincini aşılayabilmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte velileri tarafından yiyecekler ve içecekler hazırlanırken, çocukların sunumu ile Anadolu kültürünü ve ev ortamlarını yansıtan koreografiler eşliğinde mini bir gösteri gerçekleştirildi. 

"Çocuklarımızın yerli malını öğrenmesi için bu etkinlikler çok önemli"

Yerli Malı Haftası’nda çocuklara tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın öneminin anlatıldığını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Eğitmenlerimiz tarafından çocuklarımıza yerli malının değerini, kendi mallarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, bunun tüketim koşulları detaylıca anlatıldı. Çocuklarımızın yerli malını öğrenmesi için bu etkinlikler çok önemli." şeklinde konuştu.

Ata tohumlarından çıkan ve üretilen maddelerden ihtiyaçların karşılanmasının toplumun gelişmesini sağlayacağına dikkat çeken Başkan Ertuğrul Çetin, "Bu amaç doğrultusunda okullarımızda yapılan etkinliklerle tüm çocuklarımızı yerli malına teşvik etmeye amaçlıyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1179828/pursaklarda-yerli-mali-haftasi-coskusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.