Habertürk binası önünde 'Muharrem Sarıkaya' protestosu

İHA muhabiri Ahmet Demir'e canlı yayın esnasında tokat atan Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, çalıştığı kurum binasının önünde protesto edildi.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2021, Pazartesi - 22:15
Habertürk binası önünde 'Muharrem Sarıkaya' protestosu

Muharrem Sarıkaya'nın tokat skandalının ardından tepkiler dinmiyor.  Disk Basın-İş üyeleri, Habertürk binası önünde toplanarak muhabire canlı yayın esnasında tokat atan Sarıkaya'yı protesto etti.

Habertürk binası önünde toplanan Disk Basın-İş üyeleri, bir süre slogan atarak saldırıya uğrayan muhabir Ahmet Demir'e desteklerini dile getirdi. Sloganların ardından grup adına konuşan Disk Basın-İş Başkanı Faruk Demir, yaptığı konuşmada Sarıkaya hakkındaki iddialara değinirken şöyle devam etti;

"Olayın görüntülerinin çıkmasının ardından sosyal medyada tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine birçok gazeteci Sarıkaya'nın kendilerine de kötü davrandığını, mobing uyguladığını açıkladı. Bu eziyetlere işi kaybetme kaygısı nedeniyle çoğunlukla sessiz kalınıyor. Gelen tepkiler üzerine Muharrem Sarıkaya Habertürk'ün Ankara temsilciliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak gazete ve televizyondaki görevlerine devam edip etmediği net değil. Pek çok basın emekçisinin kolektif çabasıyla sürdürülebilen bir yayın faaliyetinde iş arkadaşına şiddet uygulamak, hele de bunu sırtını dayadığı güce, konumuna güvenerek yapmak asla kabul edilemez. Habertürk yönetimine çağrımız Sarıkaya'nın bütün görevlerinin sona erdirilmesidir" 

Habertürk binası önünde toplanan  Disk Basın-İş üyeleri, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce bölgeden ayrıldı. 

Ne olmuştu?

Gaziantep'in kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle kente giderek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile röportaj yapan Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın ses teknikerine tokat attığı görüntüler sosyal medyaya düşmüş ve Sarıkaya tepkilerin odağında olmuştu.  Olay sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Sarıkaya özür dilemiş ve görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186333/haberturk-binasi-onunde-muharrem-sarikaya-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.