Gültekin Uysal'dan HDP açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "HDP'nin yer aldığı ittifak içinde olmayız" dedi.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 13:19
Gültekin Uysal'dan HDP açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısı ve partisinin HDP'ye olan bakışı sorulan  Uysal dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. 

Helalleşme çağrısı için "Kılıçdaroğlu'nun meselesi kabuk bağlayan yaraları deşmek değil." diyen Uysal, partisinin HDP'nin yer aldığı ittifak içinde olmayacağını söyledi.

Uysal'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Önümüzde tarihi bir imkan var"

Kılıçdaroğlu'nun meselesi kabuk bağlayan yaraları deşmek değil. Sayın Erdoğan işinde geldi mi Menderes diyecek işin geldimi Demokrat Parti diyecek. Yassı Ada'da bina üsütüne bina yaparak tarihi bağlamından kopardınız. O açılışı MHP ile yaptınız. Demokrat Parti olarak bizi bile çağırmadınız. Davet etseler bile o projeye itirazımız vardı. Biz bu gerçekleri biliyoruz. Erdoğan istiyor ki CHP başörtüsüne karşı çıksın. Kılıçdaroğu'nun temsil ettiği siyasi üslubun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzde tarihi bir imkan var. Eğer buradan mutabakat çıkarabilme yetisini gösterebilirsek bu Türkiye için tarihi bir kazanıma dönüşür. 

Demokrat Parti'nin HDP'ye bakışı

6 Ocak 2021 yılında Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ve bütün arkadaşlarımızla beraber Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret ettik. HDP'nin önünde açıklama yaptık. Demokrasiler, demokrasilerin imkanlarından yararlanarak demokrasiyi zehirlemenize imkan vermez. Türk demokrasisi HDP'ye uzun yıllar bu alanı açtı. Burada başka problemler de var. Bugün HDP sayın Erdoğan'ın önümüzdeki seçimlerdeki projesine destek verse bugün muhatap olduğu muameleye muhatap olmaz. Ama biz Demokrat Parti olarak inancımızı ifade ediyoruz. Siz kanunları zamana, şartlara, iktidara yakınlığına ve uzaklığına göre uygulayamazsınız ancak uyguladınız. Çözüm süreci adı altında bu ülkenin milli egemenlik sahasını güvenlik güçlerinin sahasına hapsettiniz. PKK'nın meşruiyet sahasını genişlettiniz. Ben ölçümü de söylüyorum. Demokrat Parti hiçbir şekilde HDP'nin yer aldığı ittifak içinde olmaz. Ben Kürt sorunu olarak ifade etmiyorum ama Kürt sorunu enstrüsi var. Bu çark döndükçe birilerinin hanesine bir şeyler bırakıyor. Türk demokrasinin üzerindeki en büyük gölgenin PKK'nın varlığı. Bu gölge oldukça manipülasyon her zaman var olur.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1191243/gultekin-uysaldan-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.