Uysal: "Herkes iktidardan şikayetçi. İddialarıyla sınandılar ve kaybettiler"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “muhalefetin 6’lı masada buluşabileceğini öngörseler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmezlerdi” dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 22:35
Uysal: "Herkes iktidardan şikayetçi. İddialarıyla sınandılar ve kaybettiler"

Gültekin Uysal, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir sistem bile değil"

 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir sistem bile olmadığını öne süren Uysal

“Sayın Erdoğan için özel şekil şemal verilmiş terzilik yapılmış kesilmiş biçilmiş Onun bedenine uygun dikilmiş Onun bedenine uygun derken de yani sınırsız yetki olsun hiçbir denetim mekanizmaları olmasın dilinden dökülen de kanun olsun. Yargıyı kurduğu mekanizmalarla O bir kişi kontrol etsin. O bir kişi yürütmeyi kontrol etsin, o bir kişi kurulan mekanizmalarla Parlamentoyu kontrol etsin. Böyle bir model var karşımızda.” İfadelerini kullandı.

"Muhalefetin çok parçalı yapsına güvendiler"

Uysal, bu istemi kurgulayanların muhalefetin çok parçalı yapısına ve bir araya gelemeyeceği fikrine dayandıklarına işaret etti.

“Bunu (muhalefetin bir araya geleceğini) tahmin etseler bence geçmezlerdi.” Diyen Uysal şöyle devam etti:

“Çok uzun süre, 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar sayın Erdoğan’ın, kurduğu bir mekanik var, toplumsal mekanik var, iktisadi bir dağıtım mekanizması var. Bu mekanikle beraber oylar sandığa girmeden evvel açık ara bir pozisyonu vardı, bu rahatlık içerisinde seçime girdi. 7 Haziran’dan itibaren artık seçimler referandumlar iktidarın istediği gibi önceden belirlenmiş, mukayese üstünlüğü, psikolojik üstünlüğü elde olan, bütün hakimiyeti elde olan bir süreç olmaktan çıktı." 

" Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geldiği yer bambaşka bir savruluş hikayesi"

"Bugün de geldiği noktada bu sürecin devam edeceğini zannetti oysa bugün iktidara çok uzun süre destek vermiş kitleler de dahil olmak üzere çok şikayet olduğunu görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu yerden bugün geldiği yer bambaşka bir savruluş hikayesi. Dün neyi söylemişlerse parti içi demokrasi, kendi tüzükleri ile ilgili iddiaları, 3 dönem kuralı. Bu işleri esneterek başladılar. O açıdan iddialarıyla sınandılar ve kaybettiler."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1331311/uysal-herkes-iktidardan-sikayetci-iddialariyla-sinandilar-ve-kaybettiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.