Keçiören'e yeni nesil semt pazarı

Keçiören'deki İncirli Mahallesi'nde bulunan bir semt pazarının üstü kapatılarak, güneş enerjisinin de kullanılacağı yeni nesil pazar haline getirilecek.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 14:53
Keçiören'e yeni nesil semt pazarı

Keçiören Belediyesi Başkanı Turgut Altınok, İncirli Mahallesi'nde bulunan bir semt pazarının üstü kapatılarak modern yeni nesil bir semt pazarı inşa etmeye başladıklarını belirtti. Başkan Altınok yaptığı açıklamada, semt pazarının en kısa sürede yeni halini alacağını ve vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi. Keçiören'de yer alan semt pazarlarındaki düzenin birçok belediye tarafından örnek alındığını söyleyen Altınok, yapılacak olan semt pazarında ısıtma ve soğutma sistemini kullanacaklarını da belirtti.

Güneş enerjisi sistemiyle yenilebilir enerjiden faydalanacak

İncirli Mahallesi'nde düzenlenecek olan semt pazarında; güneş enerjisi sisteminden de yararlanılacak. Bu sistemle yenilebilir enerjiden faydalanacağını söyleyen Altınok, "Burası kendi enerjisini kendi üreten örnek bir tesis olacak" dedi.

Altınok şöyle devam etti: "İlçemizdeki semt pazarı alanlarının üstünü kapatmak ve düzenli hale getirmek için yeni projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Yeni nesil kapalı semt pazarlarımızın birçoğuna ısıtma ve soğutma sistemi kurarak vatandaşımızın yazın serin kışın ise sıcak bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Semt pazarımızda aynı zamanda zabıta noktası, lavabolar ve mescit de yer alacak"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1191314/keciorene-yeni-nesil-semt-pazari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.