Uğur Cilasun, Yenimahalle'de anıldı

Sosyal Demokrat Halkçı Partisi eski Genel Başkanı Dr. Uğur Cilasun ölümünün 1’inci yıl dönümde Yenimahalle Belediyesi Sinan Bengier Salonu’nda düzenlenen anma etkinliği ile anıldı.
Ecem Çetin
|
27 Aralık 2021, Pazartesi - 17:01
Uğur Cilasun, Yenimahalle'de anıldı

Sosyal Demokrat Halkçı Partisi eski Genel Başkanı Dr. Uğur Cilasun ölümünün 1’inci yıl dönümde düzenlenen panelle  anıldı.  

Yenimahalle Belediyesi Sinan Bengier Salonu’nda  düzenlenen programa birçok siyası ismin yanında Cilasun ailesi ve dostları katıldı. 

Anma programına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Parti Meclis Üyesi Hakkı Suha Okay, Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Murat Karayalçın, CHP İlçe Başkanı Feridun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Av. Cemalettin Gürler, Uğur Cilasun’un ailesi ve dostları katıldı.

Giden değerlerimize sahip çıkmalıyız

Programda konuşma yapan ve anmaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu kaydeden Fethi Yaşar, "Giden değerlerimize sahip çıkmalıyız. Uğur’u ben il başkanlığından tanırım. Mütevazı ve sakin kişiliği ile ülkesine hizmet eden önemli bir yurtseverdi. Gençlik yıllarında sosyal demokrasiye hep birlikte katkı yaptık" şeklinde konuştu. 

" Olağanüstü nitelikte bir kalemi vardı"

Murat Karayalçın ise, yol arkadaşını kaybetmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Uğur’un çok güçlü bir ideolojik donanımı ve siyasi birikimi vardı. Tahlillerini zevkle dinler ve başarılı bulurdum. Olağanüstü nitelikte bir kalemi vardı" dedi. 

Duygusal anların yaşandığı anma programında Cilasun’un eşi Eser Cilasun, "Onu anlatmak çok zor. Ben sadece eşimi kaybetmedim, en yakın arkadaşımı, en yakın dostumu ve kader ortağımı kaybettim. Onsuz yaşamayı yeni yeni öğreniyorum. Uğur dışarıdan biraz sert görünürdü ama sevgi dolu bir insandı. Ailesine, çocuklarına dostlarına sevgisini her zaman belli ederdi. Dost canlısıydı" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Timur Erkman’ın yönetiminde gerçekleştirilen panelde, Cilasun’un arkadaşları Prof. Dr. Rengin Erdal, Dr. İncilay Kılıç, Adnan Dinçer ve Bülent Danışoğlu da Uğur Cilasun ile olan anılarını katılımcılarla paylaştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1199144/ugur-cilasun-yenimahallede-anildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.