CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: 2022'de seçim olmak zorunda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ekonomideki gelişmelerin artık kaldırılamaz olduğunu belirterek "2022 yılında seçim olmak zorunda. Bu böyle gitmez. 2023'e giderse vatandaşımızın üstüne yük üzerine yük bindirecekler" dedi.
Ankara Masası
|
31 Aralık 2021, Cuma - 12:31
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: 2022'de seçim olmak zorunda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ankara Masası özel yayında Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Ekonomideki dalgalanmalara dikkat çeken Akın, yatırımcının yatırım yapamaz hale geldiğini söyledi.

Akın "Bir kur dalgalanması bu kadar büyük olur mu? Nereden nereye. 19.1 milyar dolar sattılar. Küçük yatırımcıyı perişan ettiler. Büyük yatırımcıyı da perişan ettiler. Onu da geçtiler vatandaşımızı perişan ettiler. İnsanlar şuan da üretim yapamıyor. Ne olacağı belli değil. İstikrarı ortadan kaldırdılar. İstikrar nedir? Önünü görebilmek. Şuan da hiç kimse 3 Ocak'ı göremiyor. 3 Şubat'ta ne olacağını göremiyor. Nasıl yatırım yapacak. Bir günlük dolar hareketi yüzde 6.87. Böyle bir şey nasıl olabilir. Akılla bilimle siyaset ortaya koymak lazım. Çeşitli oyunlarla -mış gibi yaparak ortaya koydukları noktada yine bu ekonominin sıkıntısını 84 milyon vatandaşımız ödüyor. Burada ödemeyen kişiler de var. Kimler bunlar haber alıp ihya olanlar var. Yandaşlık yapıp haber alıp zengin olanlar var. Ama bunların hep bu sıkıntıları bizim vatandaşımıza yükleniyor. Neden birilerinin beceriksizliği ya da yaptığı yanlışlar vatandaşa yüklensin. Ayakkabı dükkanına girenler ikinci ayakkabı var mı diye soruyorlar. Çiftçiye gidiyoruz gübresiz tarım yapıyoruz verim düşük olacak. 2022 yılında gıda konusunda bir buhran yaşanacak bu gidişle. Dolar yükselirken zam yapıyorlar akaryakıta, dolar düşüyor ben onu vergi olarak ortaya koyacağım diyor. Yetmiyor dün 68 kuruş zam geldi. Şimdi yılbaşı geliyor elektriğe zam gelecek. Onun planları yapılıyor her şey hazır. " dedi.

"Milletin parasını rahat rahat harcıyorlar"

Ekonomide şuan bir model uygulanmadığını vurgulayan Akın "Böyle bir ekonomik model yok. Birisi konuşuyor diğerleri yapıyor. Vatandaşın parasını, Merkez Bankasının, Hazine'nin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Milletin vekilleri bizler soruyoruz ne yaptınız parayı? Ticari sır diyorlar. Ve 10 liralık şey 100 liraya yapılıyor, yandaşa veriliyor. Biz projelere yapılan şeylere karşı değiliz ki.. Karşı olduğumuz milletin parasını babalarının parasından daha rahat harcamaları. 19 yıldır iktidarın ortaya koyduğu siyaset 'Ben yaptım oldu', 'Ben yaptım oldu yandaşım zengin oldu' bedelini de 84 milyon vatandaş ödüyor. " diye konuştu.

"2022'de seçim olmak zorunda"

Dövizdeki düşün ardından moral üstünlüğünün Ak Parti'ye geçtiği söylemlerine ilişkin 'Hodri meydan' diyen Akın şunları söyledi;

2022 yılında seçim olmak zorunda. Bu böyle gitmez. 2023'e giderse vatandaşımızın üstüne yük üzerine yük bindirecekler. Vatandaştan, milletten korkulur mu? Atar tutarken bitti mi? O bakan, bu bakan konuşuyor. Oyları böyle .. Millet sizi istemiyor. Eğer siz böyle düşünmüyorsanız getirin sandığı. Milletten kaçılmaz. Milletin talebidir bu, çok kısa sürede 37 il gezmiş bir kardeşiniz olarak, 37 ilde AK Partili, MHP'li kardeşlerimiz seçim istiyoruz diyor. Onlar görmüyor mu? Yandaşa aktarılan paraları. Beceriksizlik sonucunda çiftçimizin, esnafımızın geldiği nokta. Ülkenin kalkınmayıp sadece birilerinin kalkınması. Milletin aklıyla alay eder gibi döviz yükselirken akaryakıta zam yap düşünce yapma bunları herkes görüyor. Yalan dolan bir yere kadar. Akşam eve gidip buzdolabın kapağını açtığımız zaman gerçekler ortada. Seçim için tam zamanı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1210441/chp-genel-baskan-yardimcisi-ahmet-akin-2022de-secim-olmak-zorunda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.