Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos bölücülerine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk tarihinin devletleriyle, zaferleriyle bir bütün olduğunu belirterek, "Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.” dedi.
Büşra Bayrak
|
30 Ağustos 2020, Pazar - 16:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos bölücülerine sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, Roketsan’ın Ankara Lalahan Yerleşkesinde gerçekleştirilen törendeki konuşmasında, şanlı tarihimizin zaferlerle dolu olduğuna işaret etti.

“Bu zaferlerin hepsi şehitlerimizin mübarek kanlarıyla bu topraklara vurduğumuz bir mühürdür.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı forsumuzda sembolleştirdiğimiz 2200 yılı aşkın devlet tarihimiz Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere en büyük gurur ve güven kaynağımızdır. Hepsi birbirinin devamı olan devletlerimizi her kim yek diğerinin karşısına koyuyorsa bu milleti ve tarihini tanımıyor demektir.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır”

“ Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.”

“Türk tarihi, devletleriyle, zaferleriyle bir bütündür.”

“ 2200 yılı aşan Türk tarihi, devletleriyle zaferleriyle, mücadeleleriyle, ricatleri ve yükselişleriyle bir bütündür. 2023’te 100. yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti bizim millet olarak bu topraklarda kurduğumuz ilk değil en son devletimizdir.”

“30 Ağustos bahanesiyle zaferlerimiz arasında ayırım yapanların amacı 83 milyonun birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastetmektir”

“ Biz hemen her konuyu istismar aracı haline getirenlerin asıl niyetlerini elbette biliyoruz. Bunların 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet gibi millet memleket gibi bir dertleri olmadığının farkındayız. 30 Ağustos bahanesiyle tarihimize saldıranların zaferlerimiz arasında ayırım yapanların amacı 83 milyonun birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastetmektir.”

“Milletimiz ortak değerlerinin istismar edilmesine asla fırsat vermemiştir.”

“ Allah’a hamdolsun şimdiye kadar milletimiz bu oyunlara gelmemiş ortak değerlerinin istismar edilmesine asla fırsat vermemiştir. İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler gereken cevabı yine milletimizden alacaktır. “

http://www.ankaramasasi.com/haber/121233/cumhurbaskani-erdogandan-30-agustos-boluculerine-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.