Kemal Kılıçdaroğlu: Feriştahınız gelse bir şey yapamaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yapılan saldırıların bir sonuç vermeyeceğini belirtirken" Feriştahınız gelse bir şey yapamaz" dedi.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2022, Salı - 13:42
Kemal Kılıçdaroğlu: Feriştahınız gelse bir şey yapamaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına iftira atıldığını belirtirken " Feriştahınız gelse bir şey yapamaz sizin değeriniz, bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar bile değil." dedi.

"Belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu "Her türlü iftirayı atabiliyorlar. İntikam alacaklar, kimden? Efendim Ekrem İmamoğlu'ndan intikam alacaklarmış. Senin görevin ne kardeşim, git yakala. Ama yapmıyor, yapamıyor, yok böyle bir şey. İftira atıyorlar. Yedirmeyeceğiz o rantı size. Belediye başkanımız seçimle geldi. Sözde hakimler, dört pusuladan biri sahtedir dedi. Fark yükseldi. Bu milletin adalet duygusuna güveniyorum. Şimdi görevli müfettişler gitmişler, gitsinler kardeşim. Mansur Yavaş kazanırsa, faturaları teröristler toplayacakmış... Yav bu kadar akıldan yoksun insanlar, nasıl siyaset yapıyorlar. Bunların temel görevi kul hakkı yiyerek beslenmektir. Atadıkları bir bakan var, yapılmayan işi yapılmış gibi gösterdi. Bu adam bakan oluyor. Noldu bu dosya? Niye savcılar üzerine gitmiyor. Yolsuzluk dosyalarını tam yakalıyorlar, İçişleri Bakanı diyor ki bunları bana vereceksin. 35 yolsuzluk dosyası. Kapatıyorlar dosyaları. O dosyalar kapanmayacak, kul hakkı yiyenlerin fitil fitil burnundan getireceğiz. Feriştahınız gelse bir şey yapamaz sizin değeriniz, bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar bile değil." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından şunları söyledi;

" 128 milyar doları unutmayacağız"

Dolar kurundaki oynamalardan, Türkiye tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Zaten haram... Kul hakkından beslenen kişiler zaten haram yerler, zaten haram yiyorlar. Şimdi bu soygunun bütün detaylarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Önerger verdi arkadaşlar, bugün görüşülecek. Bu önergeye kim hayır diyorsa, o yolsuzluğun ortağıdır.

Bütün vatandaşları bugün Meclis TV'yi izlemeye davet ediyoruz. Soygunun ayrıntıları olacaktır. Bunu öğrenme hakkımız var. Bunu soracağız, 128 milyar doları nasıl unutmadıysak bunu da unutmayacağız.

"Fiyatların fahiş olmasını kim sağladı?"

Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz diyor. Demek ki şunu kabul ediyor, demek ki bir fahiş fiyat var. Kim yaptığını söylemiyor ama mücadele edecekmiş. Peki şunu sormak hakkımız, fiyatların fahiş olmasını kim sağladı, milletin önüne kim koydu?

"Elektriğe zam, iğneden ipliğe zam demektir"

E zammı sen yaptın kardeşim. Kademeli sosyal tarife uygula dedik. Şimdi sorma hakkımız, elektrikte cumhuriyet tarihinin en büyük zammı yapan kim? Yüzde 127 elektriğe zam yapıldı. Elektriğe zam, iğneden ipliğe zam demektir. Fahiş fiyata ortam hazırlayan kim? Erdoğan. Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğiz deyip, halka yalan söylen kim? O da Erdoğan.

Doğal gaza zam yapıldı. BOTAŞ'a talimatı veren sensin, BOTAŞ ile mi mücadele edeceğiz. Fahiş fiyat uygulayan kiminle mücadele edeceğiz.

Yav Allah aşkına zam yapmadığın bir şey açıkla. Açıklayamaz, ama ben bir tüyo vereyim teneffüs ettiğimiz havaya henüz zam yok. Korkmayın, geliyor gelmekte olan.

"Gıda krizi ile karşı karşıya kalırız"

Sadece üç üründen söz edeceğim, gübreden, yemden ve mazottan. Çiftçi ne yapsın. Tarlaya gübre atamadı çiftçi. Daha baharımızı yaşıyoruz. Çiftçi üretemiyor. Çiftçi üretemezse, gıda krizi ile karşı karşıya kalırız. Fahiş fiyatın bilinen tek aktörü vardır, onun adı da Erdoğan'dır. Evlerde huzur bırakmadı. Yine millete döndü dedi ki, ben ekonominin kitabını yazdım. Zam dışında bir şey yok o kitapta. Getir arkadaş sandığı, sen düzeltemezsin düzeltecek insanlar var.

Lonra'daki bir avuç tefeci gayet mümkün. 180 milyar doları sadece faiz olarak ödedi. Faize karşıyım diyor ya, yalan. Faize dolarla garanti verenler, çok memnunlar. Erdoğan'a dua ediyorlar. Kim yararlanıyor bu düzenden, işte bu parazitler. Millet İttifakı olarak biz, bu sorunu çözeceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1217500/kemal-kilicdaroglu-feristahiniz-gelse-bir-sey-yapamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.