DSÖ: Maalesef Omicron son varyant olmayacak...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "Maalesef Omicron son varyant olmayacak, virüs "evrim" geçirmeyi sürdürüyor" açıklamasını yaptı.
Zeliha Demirci
|
06 Ocak 2022, Perşembe - 18:52
DSÖ: Maalesef Omicron son varyant olmayacak...

Dünya Sağlık Örgütü, Omicron varyantına ilişkin son dakika bir açıklama yaptı. Açıklamada, Omicron'un son varyant olmayacağı, virüsün evrim geçirmeye devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Acil Tıp alanında doçent olan Dr. Craig Spencer yaptığı açıklamada Omicron'un orijinal virüse kıyasla "farklı bir şekilde hasta ettiğini" ifade etti. Spencer, 2020 yılının Mart ayında ilk dalganın aksine, daha az hastanın oksijen tedavisine ihtiyaç duyduğunu belirterek New York City'deki bir acil servis değişimi sırasındaki deneyimine değindi ve "Fakat konuşulması gereken sorunlar bitmiş değil, Omicron hastaları farklı şekillerde etkiliyor." şeklinde devam etti.

Acil servislere rekor sayıda başvuru olduğunu söyleyen Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Acil Tıp alanında doçent olan Dr. Craig Spencer, koronavirüse yakalanmayan çok sayıda hastanın da olduğunu söyledi. Koronavirüs salgınında ilk dalgaya ilişkin konuşan Spencer, "acil servislerimizde gördüğümüz tek hasta tipi koronavirüs hastalarıydı, koronavirüs, önceden var olan tıbbi durumları daha da kötüleştirdi" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1223134/dso-maalesef-omicron-son-varyant-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.