CHP'li Akın : Zam kurnazlığını yargıya taşıdık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, düzenlediği basın toplantısında gelen elektrik zammına tepki göstererek, gelen zamların iptal edilmesi için bu konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.
Ecem Çetin
|
07 Ocak 2022, Cuma - 12:33
CHP'li Akın : Zam kurnazlığını yargıya taşıdık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe gelen zamma tepki gösterdi. Akın, tarihin en büyük zammı olduğunu söylerken, bu konudaki kararın iptal edilmesi ve hemen durdurulmasıyla alakalı Danıştay'a dava açtıklarını belirtti. 

"Türk yargısının hukuksal zeminde izin vermeyeceğine inanıyorum"

Gelen bu zammın hukuksuz olduğunu söyleyen Akın, "AK Parti iktidarının elektrik faturalarındaki zam kurnazlığını yargıya taşıdık. Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammına dönüşen, EPDK kararınınım iptal edilmesi ve yürütmesinin hemen durdurulması talebiyle Danıştay'da dava açtık. Yeni yılın ilk gününde, bütün vatandaşlarımızı mağdur eden, hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakan, büyük oranda elektriğe yapılan, hukuksuz zamlara, Türk yargısının hukuksal zeminde izin vermeyeceğine inanıyorum."  dedi.

" İktidar sadece zam yapıyor!"

Gelen bu zamların vatandaşı fazlasıyla etkilediğini ifade eden Akın, "Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye zam yaptılar. Hayat pahalılığı ile vatandaşımız yoksullaştırılıyor, mağdur ediliyor, ezdiriliyor. Vatandaşın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Kaybeden kim bunun karşısında ? Vatandaşımız. Peki kazanan, saray ve eşrafıdır! İktidar, vatandaşımızın bu sıkıntılarına rağmen ne yapıyor ? İktidar sadece zam yapıyor! " değerlendirmesinde bulundu.

" Ulaşılabilir ve insan yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır"

Meclis'te dile getirdiklerini belirten Akın, "Vatandaşın mali yükünün azaltılması gerekçesiyle, Meclis'ten geçirilen kanunla, "kademeli tarife" adı altında elektrikte tarihin en büyük zammını yaptılar. Kanun Meclis'te görüşülürken halkın kürsüsünde bunu defalarca uyardık, dile getirdik. "Kademeli tarife bir sosyal tarife olmalıdır" diye söyledik." Elektrik insan hakkıdır" dedik," Ulaşılabilir ve insan yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır" diye uyardık." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1224547/chpli-akin--zam-kurnazligini-yargiya-tasidik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.