Ankaralı taksici yaşadıkları sıkıntıları anlattı

Köroğlu Taksi Durağı Başkanı Hasan Özaydın, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı seçilecek kişiden taksici esnafına kimlik kazandırmasını beklediklerini söylerken "Bizim meslekte hapçısı var, otçusu var, kadın ticareti yapanı var bunların sonlanması gerekiyor" dedi.
Ankara Masası
|
08 Ocak 2022, Cumartesi - 15:54
Ankaralı taksici yaşadıkları sıkıntıları anlattı

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası 22. Olağan Genel Kurulu'na şoför esnafı yoğun ilgi gösterdi.

7 adayın başkanlık için yarıştığı genel kurulu Ankara Masası yakından takip ederken, taksici esnafına da mikrofon uzattı.

Taksici esnafının dertlerine ilişkin konuşan Köroğlu Taksi Durağı Başkanı Hasan Özaydın'ın söyledikleri ise dikkat çekti.

Başkanları eleştiren Özaydın "Ben 30 yıldan beri taksicilik yapıyorum. Taksiciliğin ne olduğunu ben biliyorum. Şuna emin olun bu adayları çıkartın taksi metrenin nereden açıldığını bilmezler. Hepsi diyor ya ben taksiciyim kesinlikle taksici değiller.  Zorbalıkla burası alınacak esnaf 4 yıl daha ezilmeye mahkum olacak." dedi.

"Ben bir insanım"

Taksiciye bir kimlik kazandırılması gerektiğini vurgulayan Özaydın "Ben bir yere vardığımda taksiciyim diyemiyorum. Benim 2 bin TL’lik taksim var bir yere gittiğimde taksiciyim demekten utanıyorum. Benim en büyük beklentim budur. Taksicinin kimliği olsun. Türkiye’nin 81 ilini temsil ediyoruz. Vatandaşın birisi biniyor ‘taksici değil mi’, ben bir insanım. Biz nasıl davranıyorsak, müşterinin de bana öyle davranması gerekiyor. Kim gelirse gelsin taksiciye kimlik kazandırmalı." ifadelerini kulandı.

Özaydın, taksici esnafına yönelik de bir düzenleme yapılamasını talep ederken sözlerine şöyle devam etti;

Bizim meslekte hapçısı var, otçusu var, kadın ticareti yapanı var bunların sonlanması gerekiyor. Biz Başkent’te taksicilik yapıyoruz. 

"Allah ustalarımıza da vicdan versin"

Yapılan zamların kendilerine bir katkı sağlamadığını belirten Özaydın "Bize yüzde 22 zam geldi ustanın yanına gidemiyoruz. Bir lastik söküyor 100 TL. Dört lastiği sökse 400 TL. Allah ustalarımıza da vicdan versin. Parçanın yanına gidemiyorsun, mazotun benzinin yanına gidemiyorsun bana hiçbir katkısı yok. Buraya gelen, kim gelirse gelsin herkes rantı için, menfaati için başka hiçbir şey için gelmiyor. Esnafı kimse düşünmüyor." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1228061/ankarali-taksici-yasadiklari-sikintilari-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.