Yunanistan'dan Meis adası açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Meis Adası'nda çekilen asker görüntüleriyle ilgili "nöbet değişimiydi" açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2020, Pazartesi - 22:01
Yunanistan'dan Meis adası açıklaması

Yunanistan, Türkiye’ye en yakın adalardan olan Meis’e asker göndermesine yönelik gelen sert tepkilerin ardından geri adım attı.

Yunan bakan 'nöbet değişimi' dedi

Yunanistan Savunma Bakanlığı tepki çeken olayla ilgili "Adada muhafız gücünün nöbet değişiminin yapıldığı" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu nöbet değişimi Rodos adası üzerinden yapılan alışılagelmiş bir durumdur. Nöbet değişimi Rodos ile Meis arasında yapılan gemi seferleriyle gerçekleştirilmektedir" denildi.

"Türkiye silah doğrultmak akılsızlıktır"

Öte yandan, Meis'in silahlandırıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşananları "yeni bir korsanlık örneği" olarak nitelendirdi. Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır" dedi.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

"Yunanistan'ın Meis adasını silahlandırma girişimi yeni bir korsanlık örneğidir. Türkiye'nin kıyılarına silah doğrultmak akılsızlıktır. Yunanistan hukuka aykırı bu adımları atarak Ege'de ve Akdeniz'de korsan politikaların temsilcisi olmuştur.

"Bu adımlar başarısız olacak"

Hukuk temelinde diplomasi yoluyla sorunları çözmek yerine, korsan anlaşmalarla diplomasiye sabotaj düzenleyen Yunanistan'dır. Yunanistan'ın bu adımlarının neticesi ağır başarısızlık olacaktır.

"Her adıma verilecek cevabımız olduğunu öğrenecek"

Yunanistan hukuk yoluyla sorunları çözmek istiyorsa Türkiye en güvenilir muhataptır. Türkiye ile konuşmakyerine Fransa ile tatbikat yapmayı tercih ediyorsa bunun ne kadar yanlış olduğunu görecektir. Yunanistan her adımına verecek güçlü bir cevabımız olduğunu öğrenecektir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/124682/yunanistandan-meis-adasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.