Yunanistan Cumhurbaşkanı'ndan provokatif açıklama

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou "Sadece Türkiye'ye mesaj göndermek için değil. Eğer barış istiyorsanız savaşa her zaman iyi hazırlıklı olmalısınız" sözleri tepki çekti.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2020, Pazartesi - 18:44
Yunanistan Cumhurbaşkanı'ndan provokatif açıklama

Doğu Akdeniz'de NATO’nun tansiyonu düşürme çabasına rağmen Yunanistan’dan provokatif adımlar gelmeye devam ediyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou dün gerçekleştirdiği Meis Adası ziyareti sırasında skandal açıklamalarda bulundu.

Sakellaropoulou, savaş çığırtkanlığı yaparken “Eğer barış istiyorsanız savaşa her zaman iyi hazırlıklı olmalısınız” diye konuştu.

ABD'nin CNN televizyonuna konuşan Sakellaropoulou, Nic Robertson'la yaptığı röportajda şunları söyledi;

"Barışçıl bir ziyareti asla provokatif olamaz"

Böyle bir kriz ortamında Türkiye'nin yanı başındaki bir adaya ziyaretiniz kışkırtıcı değil mi?" sorusuna, "Bir Yunan Cumhurbaşkanı'nın barışçıl bir ziyareti asla provokatif olamaz. Hassas zamanlardan geçiyoruz. Biz diyalogdan yanayız. Yunanistan diyaloğu desteklediğini kanıtlamıştır. Ama tehdit altında bir diyaloğu değil

"Her zaman hazırlıklı olmalısınız"

Robertson, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Fransa'dan savaş uçakları alacaklarına dair açıklamasını hatırlatırken, zamanlamayı ve bunun Türkiye'ye bir mesaj gönderme amaçlı olup olmadığını sordu.

Sakellaropoulou buna yanıt olarak ise, "Hükümet bu adımların atılması gerektiğine karar verdi. Sadece Türkiye'ye mesaj göndermek için değil. Eğer barış istiyorsanız savaşa her zaman iyi hazırlıklı olmalısınız" ifadelerini kullandı.

"NATO'nun da istikrara ihtiyacı var"

Sakellaropoulou, Oruç Reis gemisinin Antalya'ya dönmesiyle ilgili "Gaz rezervleri konusundaki gerginlik bitti mi? sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Ben o kadar pozitif değilim. Yunanistan, Kıbrıs ve tüm Akdeniz küçük adımlarla hareket edecek. Akdeniz'de sadece Yunanistan'ın ve Türkiye'nin değil, Avrupa Birliği'nin ve NATO'nun da istikrara ihtiyacı var" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/165804/yunanistan-cumhurbaskanindan-provokatif-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.