Ankara Büyükşehir Belediyesinden Başkentli çiçek üreticilerine destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1,5 yılda 7 milyon 750 bin adet çiçeği Başkentli çiçek üreticisine hayata geçirdiği garantili sözleşmeli üreticilik modeli ile destek oldu.
Ecem Çetin
|
21 Ocak 2022, Cuma - 16:05
Ankara Büyükşehir Belediyesinden Başkentli çiçek üreticilerine destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çiçek üreticileri için alım garantili sözleşmeli üreticilik modelini hayata geçirdi. 

ANFA Genel Müdürlüğü, park, bahçe ve refüjleri süsleyen yazlık ve kışlık çiçek ihtiyacını Başkentli çiçek üreticileriyle yaptığı sözleşmeli üretim modeliyle karşılamaya başladı.

ANFA Genel Müdürlüğü tarafından son 1,5 yılda 33 çiçek üreticisi ile yapılan alım garantili sözleşme ile 7 milyon 750 bin adet çiçek satın alındı.

Yeni üretim modeli sayesinde Başkent ekonomisini canlandırmayı ve istihdamı artırmayı amaçlayan müdürlük, kışlık 1 kez yazlık ise 2 kez çiçek alımı gerçekleştirerek bugüne kadar sözleşmeli üreticilik modeline geçen çiçek üreticilerine 8 milyon TL tutarında maddi destek de sağlamış oldu.  

Gelen yoğun talep nedeniyle yeni yılda 25 ilçede bu modeli uygulamayı planlayan ve ilk etapta Ayaş ve Çubuk’taki çiçek üreticileri ile anlaşma yapan Müdürlük, 2022 yılı sonuna kadar 18 milyon çiçeği daha sözleşmeli üreticilik modeli ile satın alarak Başkent’in bulvar ve caddelerini süslemeyi hedefliyor.

Sözleşmeli üreticilik modeline geçen çiçek üreticileri, yıllardır yurt dışından getirilen bitki ve ağaçların Ankara iklimine uygun olmadığı için kuruduğuna dikkat çeken ve ithal bitki alımını Ankara’da durduran Yavaş’a  teşekkür ettiler.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1252881/ankara-buyuksehir-belediyesinden-baskentli-cicek-ureticilerine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.