Yetkin Öztürk: Kardan siyasi rant çıkmaz

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, kar nedeniyle oluşan krizlerle ilgili “AK Parti elinde hiçbir malzeme kalmayınca, kardan kendine bir malzeme üretmeye çalışıyor. Bundan kendisine hiçbir kumaş çıkmaz” dedi.
Zeliha Demirci
|
25 Ocak 2022, Salı - 21:49
Yetkin Öztürk: Kardan siyasi rant çıkmaz

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Kar yağışıyla birlikte meydana gelen sıkıntıların ardından belediyelerle hükümetin karşı karşıya kalması hakkında konuşan Öztürk, “Buradan asla siyasi bir rant çıkmaz kimseye. Kar Allah'ın lütuf ettiği, doğanın en güzel olaylarından birisi. Bundan 20 gün önce İstanbul'da, Ankara'da, Türkiye'nin her bir yerinde kuraklığı konuşurken, barajlarda su seviyenin 20'lere indiğini konuşurken Allah Türkiye'nin her yerine karla lütufta bulundu. Ama ne yazık ki AK Parti elinde hiçbir malzeme kalmayınca, hammaddesi tükenince müflis bir tüccar gibi kardan kendine bir malzeme üretmeye çalışıyor. Bundan kendisine hiçbir malzeme, kumaş çıkmaz.” dedi.

"İktidar bitmişlik sendromu yaşıyor"

“AK Partinin 20 yıllık iktidarının duvara tosladığının günüdür bugün” diyen Öztürk, “Aklı ve bilimi bir kenara iterseniz, yok sayarsanız İstanbul'da ölçüp biçmeden havalimanı yaparsanız, o havalimanına metro ağları kurmazsanız ve en önemlisi de yıllardır Türkiye'ye hizmet veren Atatürk Havalimanını bir gecekondu misali hastane yapıp pistleri kapatırsanız ne olur?

Bu ülkenin 2 bakanı dün alelacele İstanbul'a kriz masasını yönetmeye gitti. Birisi İçişleri Bakanı diğeri Ulaştırma Bakanı… Maalesef övündükleri, yere göğe sığdıramadıkları o İstanbul'un yeni havalimanına iniş yapamadılar. Ne acı ki gecekondu misali hastane yaptıkları havalimanına inmek zorunda kaldılar. Bu tamamen 20 yıllık iktidarlarının özetidir. Kendileri bitmişlik sendromu yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

"Ankara'da, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kar takip sistemiyle insanlar çalışmaları izledi"

İktidarın karla ilgili düşmanca bir tutum içerisinde olduğunu söyleyen Öztürk, “Ankara'da bir Melih Gökçek, İstanbul'da keza yine öyle. Kayan arabalar olabilir. Türkiye'nin her yerinde olabilir. Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te oldu. Şimdi Gaziantep Belediye Başkanına ne diyelim? Bunlar doğa olayıdır, anlık bir olaydır. İnsanlar hazırlıksız olabilir, kar lastiği olmayabilir. Burada hemen ‘vay efendim Mansur Yavaş'ın belediyeciliğinde hiç bir şey yapılmadı, İstanbul'da İmamoğlu gece yemeğe gitti…’  Arkadaşlar çok net bir şey söylüyorum. Şuan da Mansur Yavaş belediyeciliğinde Ankara'da Cumhuriyet tarihinde ilk defa kar takip sistemiyle insanlar çalışmaları izledi. Mansur Yavaş bir ironide bulunarak 'sportif faaliyet' koydu bunun adını. İnsanlar gece yarılarına kadar, sabaha kadar canlı yayında araçları izledi. Köylerini, beldelerini, yolların nasıl açıldığı izledi. Bu bir özgüvendir. Kendi güvenmeye canlı yayın yapar mı?” şeklinde konuştu.

"İktidar yetkilileri biraz yavaş hareket etti"

Trafikte yaşanan sıkıntıların hakkındaki bir görüşünü belirten Öztürk, “Belki komplo gibi gelecek ama iktidar yetkilileri biraz yavaş hareket etmiştir. Kızılay ile yolda kalmış insanlara su ve sandviç vererek yardım etmiş olmuyorsunuz. Bu insanlar iktidarın, Ulaştırma Bakanlığının sorumluluk alanlarına maalesef çadır kurdular. Hayaldi, gerçek oldu. Kar yağınca otobanlarda insanlar donmamak için çadırlar kurmak zorunda kaldı. İktidar burada da sınıfta kalmıştır. Daha erken tedbir alabilirlerdi. Devletin tüm imkanlarını bu bölgeye seferber edebilirlerdi. Bu konuda zaaflarının olduğunu düşünüyorum. Görevlerini tam anlamıyla yapmadıklarını düşünüyorum.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1261124/yetkin-ozturk-kardan-siyasi-rant-cikmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.