''İyilik Treni'' Ankara'dan yola çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Tarihi Ankara Garı’ndan Afganistan’a gidecek olan İnsani Yardım Treni’ni uğurlama törenine katıldı.
Ankara Masası
|
27 Ocak 2022, Perşembe - 13:21
''İyilik Treni'' Ankara'dan yola çıktı

Afganistan’da yıllardır devam eden mevcut durum sebebiyle on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişi olumsuz hayat şartlarından kaçmak ve yaşamlarına devam edebilmek amacıyla göç etmek zorunda kaldı. Ayrıca ülkede bu yıl yaşanan kuraklık ve ağır kış koşulları nedeniyle, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmak neredeyse imkânsız hale geldi.

Yaşanan insanlık dramlarının ardından T.C. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı koordinasyonunda bir araya gelen Türk Kızılay’ı başta olmak üzere 11 sivil toplum kuruluşu insani yardım malzemeleri ile yüklü ‘İyilik Trenini’ Afganistan’a uğurladılar.

Ankara'dan yola çıktı

TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından demiryolu ile yardıma muhtaç Afganistan halkına götürülecek , “İyilik Treni” 747.7 ton gıda, giyim, battaniye, sağlık, hijyen vb. yardımdan oluşan 46 vagonuyla Ankara’dan yola çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uğurladı

''İyilik Treni'' Tarihi Ankara Garı’ndan gerçekleştirilen törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da katıldı.

“İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı ve hayırlı olandır”

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz Batı medeniyeti gibi vicdanını askıya alan bir millet değiliz. Onlar her meseleyi kendilerini korumak adına yapıyorlar. Bize öğretilen; insanların en hayırlısı insanlığa faydalı ve hayırlı olandır. Cumhurbaşkanımızın talimatından sonra bakanımız, ‘Biz bu işe talibiz. Biz getiririz’ dedi. Bütün sivil toplum örgütleri, ‘Biz işin içerisinde oluruz’ dedi” şeklinde konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlumların, iyiliğe muhtaç olanların her zaman yanında olduğunu ispatlamıştır”

İyiliklerin sınır tanımadığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Kadim bir kültüre sahip Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlumların, iyiliğe muhtaç olanların her zaman yanında olduğunu ispatlamıştır. Yine dünyanın neresinde olursa olsun AFAD, Kızılay dünyanın her tarafında iyiliğe, bir nefese ihtiyaç olan, her tarafta olduğu gibi yine dost ve kardeş ülke Afganistan’ın ve halkının yanında olmuştur. İki trenimiz 47 vagondan oluşmakta ve yaklaşık 750 ton iyilik malzemesi taşımakta. Birazdan harekete başlayacak ve 4 bin 168 kilometre yol kat ederek İran ve Türkmenistan üzerinden Afganistan’a ulaşacak. Tabi-Tiflis-Kars demiryolunun yapılması ile birlikte Çin’den Londra’ya trenlerimiz çalışmaya başlamıştır. Artık güney hat olarak tarif ettiğimiz İstanbul-Tahran-İslamabad trenlerimiz de artık çalışmaya başladı. Trenimiz de bu koridoru kullanarak İran üzerinden Türkmenistan ve Afganistan’a 16 gün içerisinde ulaşacaktır. Bu iyilik trenleri her zaman devam edecektir” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1264913/iyilik-treni-ankaradan-yola-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.