Üç bakandan deprem bölgesinde açıklamalar

Deprem bölgesindeki koordinasyon toplantısı sonrası açıklama yapan üç bakan son duruma dair bilgi paylaştı. Basın toplantısında çadır ve güvenlik sorununa dikkat çekilirken konut ihtiyaçlarının ise söylenen zamanda bitirileceği yinelendi.
Onur Çetinkaya
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 12:50
Üç bakandan deprem bölgesinde açıklamalar

Asrın felaketinde 18. gün geride kalırken bölgede çalışmalarını sürdüren Bakanlar gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu deprem sonrasında son durumu paylaştı.

Soylu'dan güvenlik ve çadır sorunu yanıtı 

Depremin ardından devletin tüm kurumlarının her noktaya ulaştığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin başında spekülatif haberlere neden olan  güvenlik soruyla ilgili konuştu.

İçişleri Bakanı, "Güvenlik açısından da ilk baştan itibaren bir sorun yaşanmamış ve devletimiz bir asayiş olayı gerçekleşmemesi için ortaya irade koymuştur." ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan çadır tartışmalarına da değinen Soylu, AFAD'ın 48 binin üzerinde çadır dağıttığını belirtti.

"Kalıcı konutları 1 yıl içerisinde yapacağız"

Soylu'nun ardından söz alan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekiplerin koordineli bir şekilde sahada yer aldığını söyledi. Depremzeler için topyekün seferberliğin başladığına dikkat çeken Kurum, kalıcı konutların ise 1 yıl içerisinde tamamlanacağını yineledi. 

"Elimizi buradan çekmeyeceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, çadır kenti doluluk oranının yüzde 73 olduğunu duyurdu.

Konteyner kentte yarından itibaren yaşamın başlayacağını açıklayan Karaismailoğlu, hasar tespit sayısının da yüzde 83 seviyesine geldiğini ifade etti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, son olarak deprem bölgesindeki vatandaşların düzenlerini oturtulana kadar ellerini bölgeden çekmeyeceklerini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071099/uc-bakandan-deprem-bolgesinde-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.