Ankara için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışının Ankara'da hafta içi etkisini göstereceği bildirilirken, Ankara Valisi Vasip Şahin sosyal medya üzerinden trafiğe çıkacak olan sürücüleri dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.
Ecem Çetin
|
30 Ocak 2022, Pazar - 13:05
Ankara için kar uyarısı

Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı Ankara'da önümüzdeki günlerde de kendini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden açıklanan 7 günlük hava durumu raporunda Ankara'da pazartesi, çarşamba, perşembe ve pazar kar yağışının beklendiği bildirildi.

Vatandaşlara uyarı

Meteorolojiden gelen son bilgilerin ardından Ankara Valiliği sosyal medya hesaplarından vatandaşları uyardı. 

Valiliğin hesabından " Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra ilimiz genelinde beklenen kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması gerekmektedir." paylaşımı yapıldı.

Vasip Şahin'den çağrı

Ankara'da yarın etkili olması beklenen karla ilgili  Ankara Valisi Vasip Şahin de yaptığı paylaşımda "Yarın sabah saatlerinde trafiğe çıkacak hemşehrilerimizin dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir başka uyarı da AKOM' dan gelirken "Ankara için Kar yağışı uyarısı! Bu gece başlayıp sabah saatlerine kadar orta kuvvette kar yağışı beklenmektedir. tahmini 5-8 cm örtü bırakması bekleniyor. Güvenliğiniz için kış lastiği kullanın. " denildi. 

İşte Ankara'nın 7 günlük hava durumu:

Pazartesi:1 derece, Sağanak kar yağışı 

Salı:2 derece, Bulutlu 

Çarşamba:6 derece, Yağmur ve kar 

Perşembe:5 derece Yağmur ve kar  

Cuma:2 derece Sağanak kar yağışı  

Cumartesi:1 derece, Parçalı bulutlu 

Pazar:2 derece Sağanak kar yağışı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1269022/ankara-icin-kar-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.