Pursaklar'da atık gazeteler birer sanata dönüşüyor

Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hüma Sultan Hanım Evi'nde çocuklar, atık gazetelerin geri dönüşümle tekrar kullanılması amacıyla hünerlerini birer sanat eserine dönüştürdü atık gazetelerden çerçeve ve cupcake yaptı.
Ecem Çetin
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 11:45
Pursaklar'da atık gazeteler birer sanata dönüşüyor

Pursaklar Belediyesi, ara tatilinde olan öğrencileri sanata ,eğlenceye ve yaratıcılığa teşvik eden bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, atık gazetelerin geri dönüşümle tekrar kullanılması amacıyla düzenlenen etkinlikte çerçeve yapımı ve cupcake yapımını öğrendi.

Hüma Sultan Hanım Evi eğitmenleri tarafından düzenlenen etkinlikte çocukların çevre bilincinin gelişmesi ve çevre duyarlılığına karşı bilinçlenmesi amaçlandı. 

Çocuklara çevre bilincinin kazandırılması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Geleceğe temiz bir çevre bırakmak adına Hanım Evlerimizde ve Nezaket Okullarımızda bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Çeşitli etkinliklerde atık malzemeler en güzel şekilde kullanılabilecek hale geliyor. Çocuklarımızın da çevre kirliliğiyle ilgili bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliklerle eğitmenlerimiz, atık gazete parçalarını sanatla buluşturmalarına yardımcı oluyor. Yıl boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle çocuklarımıza çevre bilincini en iyi şekilde aktarmaya devam edeceğiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1277351/pursaklarda-atik-gazeteler-birer-sanata-donusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.