Hakan Han Özcan: ABD ve İngiltere elçisini kabul etmedim

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar yağdığı gün İngiliz büyükelçiyle görüşmesini eleştirdi. Özcan, kendisiyle görüşme talebinde bulunan ABD ve İngiltere büyükelçisini kabul etmediğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 23:37
Hakan Han Özcan: ABD ve İngiltere elçisini kabul etmedim

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İstanbul'da kar felaketinin yaşandığı gün İngiliz büyükelçiyle yemek yiyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Özcan "Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıdan ziyade orada İngiliz Büyükelçisi ile görüşmesi bence enteresan. Böyle afet gibi bir durumda belediye başkanının işini gücünü bırakıp İngiliz Büyükelçisi ile görüşmesi garip. Tabi çok önemsedikleri için çünkü bunların kafa yapısı da ruhu da monşer." dedi.

Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı tebrik eden Hakan Han Özcan "İşte İmamoğlu’nu biliyoruz, afet durumunda sen İngiliz Büyükelçisi ile görüşmek için önüne arkana kar araçlarını koy balık yemeye git. İlk başta troll ordunla beraber inkar et, sonra twitini sil. Çok üzücü bir şey. Bolu Belediye Başkanı da söylüyor emperyalist güçlerle beraber olmam, şöyle yapmam, böyle yapmam diyor. Tanju Beyi tebrik ediyorum, güzel bir çıkış. Suriyeli kardeşlerimizden dolayı kendisine çok kızmıştık. Bizim için dili, dini, rengi fark etmez. O insanlara karşı olan tutumu çok çirkindi. Ama şuanki şu çıkışına bakıyorum güzel bir çıkış. Ama o İstanbul’daki zattan filan o iş olmaz. Çünkü onlar kendi genel başkanları gibi 11 büyükelçi nasıl 12’inci büyükelçi olduysa bunlar İngiliz Büyükelçisi, Amerikan Büyükelçisi ne derse o şekliyle bakarlar." diye konuştu.

"Nazikçe reddettim"

ABD ve İngiliz büyükelçilerinden gelen görüşme taleplerini reddetiğini belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti;

Ben mesela ilk göreve geldiğimde Amerika Büyükelçiliğinden ziyaret için davet geldi. O sırada Amerika bize bir yaptırım uygulamaya yeni başlamıştı mesela ben kabul etmedim. Ama gönül coğrafyamızdaki büyükelçilerle tabiî ki görüşüyoruz. Bir proje varsa, bir şey varsa tabiî ki büyükelçilerle görüşülebilinir. Ama dediğim gibi ben şuana kadar ne Amerika Büyükelçisiyle görüştüm ki görüşme talepleri olduğu için nazikçe reddettik ne de İngiliz Büyükelçisiyle görüştüm. Belediye başkanı olarak görüşüldüyse de o gün görüşülmez. Ama dediğim gibi dert başka onların kafaları başka zihniyetleri başka. İntikamını aldı ama İmamoğlu Kılıçdaroğlu’ndan. CHP Gençlik Kolları Kemal Kılıçdaroğlu’nun lüks oteldeki görüntüsünü ifşa edince intikamını aldı. Bilerek yapılmış bir şeydi, biz teşkilatçı adamız. Bu tamamiyle karşı bir hamleydi. Bu fotoğrafı çeken kişi bilmiyor muydu bu olacakları? İyi niyetli insan bu fotoğrafı atar mıydı? Başka şeyler dönüyor. Şuna üzülüyorum bizim Cumhur İttifakı olarak liderimiz belli. Cumhurbaşkanımız da söyledi Millet İttifakının oturma sıraları belli değil, ne yapacaklar belli değil, kim çıkacak, liderleri kim belli değil.

"1994 ruhu ne aslında biliyor musunuz?"

Atik’in, “Ak Parti 1994 ruhuna mı dönüyor?” sözleri üzerine Özcan, “1994 ruhu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Özcan, şunları söyledi: “1994 ruhu ne aslında biliyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan kadınları işin içine soktu. Gençleri işin içine soktu. Hane hane köy köy mahalle mahalle gezdi. Millet ne diyorsa onların derdi neyse ilgilendi. Proje birisi değildi. Kasımpaşa’da yetişmiş, büyümüş, teşkilatlarda ve vatandaşın içinde olmuş, daha önceden belediye Başkanlığı da olmuş. Hatta kadınları çalıştırıyorsun diye eleştiride almış. Ama Recep Tayyip Erdoğan kadınları dahil etmiş daha çok. Gençleri dahil etmiş daha çok ve inanmış. Onun ayak izlerini takip ederek yapılan ruh işte 1994 ruhu.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1278542/hakan-han-ozcan-abd-ve-ingiltere-elcisini-kabul-etmedim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.