Hakan Han Özcan: “6’lı masa 28 Şubat açılımı ve HDP ortaklığını izah edemez"

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 6’lı masada oturan liderlerin ne buluştukları 28 Şubat tarihini ne de HDP’nin gizli ortak olmasını topluma anlatamayacaklarını söyledi. “Kılıçdaroğlu’nu anlarız amenna” diyen Özcan, ama diğer 5 lider için bunun bir izahı olmadığını vurguladı.
Zeliha Demirci
|
26 Mart 2022, Cumartesi - 11:54
Hakan Han Özcan: “6’lı masa 28 Şubat açılımı ve HDP ortaklığını izah edemez"

Hakan Han Özcan, Ülke TV’de katıldığı programda, Millet İttifakı bileşenlerinin de aralarında yer aldığı 6’lı masaya eleştiriler yöneltti.

Kimin nasıl oturacağına karar verilemeyince yuvarlak masada karar kılındığını savunan Özcan, liderler arasında ‘kim önde kim arkada yürüyecek?’ sorusunun bile meseleye dönüştüğünü öne sürdü.

Hakan Han Özcan şunları söyledi:

“Meral hanım 28 Şubat’taki olayları hiç mi görmedi?”

“Tabi şöyle bir şey var bir masa oluşturulmuş ve bu masada kim başta oturacak kim sonda oturacak en son yuvarlak masa dediler. Kim en başta yürüyecek kim arkada yürüyecek? Bir de 28 Şubat tarihini seçtiler ya bu beni çok üzdü, bir 28 Şubat mağduru olarak söylüyorum. Kılıçdaroğlu’nu anlarız amenna da o diğer masada oturan liderlere bakınca bir şekilde 28 Şubat’tan kendileri de, Meral hanım dahil… Hatta Meral hanımın şöyle bir şeyi var. 28 Şubat kararlarını uygulayacağız diye kararları var ama o hükümetteydin yani oradaki olayları hiç mi görmedin?”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 28 Şubat’ta babası merhum Necmettin Erbakan’ın yaşadıklarını unutamadığı için “CHP hariç” diğer 5 partiye işbirliği çağrısı yaptığını hatırlatan Özcan şöyle devam etti:

“Temel beye üzülüyorum”

“ Şimdi Temel bey çok üzülüyorum. Niye üzülüyorum? Oğuzhan bey Allah rahmet eylesin vefat etti gitti. Rahmetli Erbakan hocamın oğlu Fatih bey ne diyor? CHP hariç biz koalisyonlara açığız. Niye CHP diyor? Çünkü babasının çektiğini biliyor. Nasıl boncuk boncuk terlediğini biliyor. Neye maruz kaldığını biliyor. Bu ülkede babası hapse de girdi, darbeler de gördü, sürgün de yedi. Neler neler yaşadı. Onun için diyor ki CHP hariç. Niye? İşte bunun için CHP hariç.”

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, masanın gizli ortağı ve asıl sahibinin HDP olduğunu da iddia etti.

“İYİ parti olarak sen bunu nasıl anlatacaksın?” diye soran Özcan şöyle dedi:

“6’lı masanın gizli sahibi HDP’dir”

“Ki bu 6’lı masanın asıl sahibi de gizli ortak HDP’dir. Bakıyorsun şimdi 28 Şubat desen oradaki masada kendileri yaşamıştır aileleri yaşamıştır. Onu nasıl izah edecek? HDP ile İttifak’ı nasıl anlatacaksın? İYİ Parti olarak sen nasıl anlatacaksın HDP ile? Bir şekilde aşamadılar. Çünkü niye, şunu diyebilirsiniz. Niye HDP diyorsunuz? Ortak basın açıklamasında diyorlar ki; seçilmiş belediye başkanları alınmayacak, kayyum atanmayacak. Yani belediye başkanı teröre destek verecek geçişte olduğu gibi teröre destek verip çocukları dağa göndertecek işte mesela geçen Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır annelerini ziyaret edemedi. Ayağına çağırtıp 1 dakika görüştü. O sitem şeyinde bile fotoğraf çekip Diyarbakır annelerini ziyaret ettiğini göstermiş oldu. Çünkü niye? Edemez. HDP kızar. Ama gidip Selahattin Demirtaş’ın annesini ziyaret eder. Etsin hiç önemli değil ama gidip de HDP İl binasının önünde o annelerin mücadelesine destek vermesi gerekirdi, eğer samimiyse. Sırf orada görüntüyü verip Batı’ya ya da İç Anadolu’ya mesaj vermemen gerekirdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1386922/hakan-han-ozcan-6li-masa-28-subat-acilimi-ve-hdp-ortakligini-izah-edemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.