EGO'nun yeni zammına ilk eleştiri Hakan Han Özcan'dan geldi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, toplu taşımaya gelen zamlarla ilgili Mansur Yavaş’ı eleştirdi.
Zeliha Demirci
|
04 Şubat 2022, Cuma - 00:04
EGO'nun yeni zammına ilk eleştiri Hakan Han Özcan'dan geldi

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Masası canlı yayında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

EGO Genel Müdürlüğünün, yeni yapılan ulaşım zammın üzerine tekrar düzenlemeye gidileceğini açıklamasının ardından ilk yorum Hakan Han Özcan’dan geldi.

Özcan şunları kaydetti: "Normalde Kasım 2021 ABB Meclis'te toplu taşımada dezavantajlının kullandığı vasıtalara Mansur Yavaş 2 ay geçmeden zam yaptı. Zam yapmayacaktı. Onun üzerine de bakıyorsunuz bugün EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada zam yapılacağına dair mesaj verilmiş.

Seçimden önce, tek bir kız çocuğunun okula gitmesi için tren kaldıran Japonya örneğini verip, seçimden sonra Altındağ Kavaklı Mahallesi'nde kız çocuklarımın, erkek çocuklarımın okula taşınmasını kaldırıyorsun. Yavaş, Japonya örneğini verirken de ulaşımda kar-zarara bakılmaz, bir kişi için bile her şey taşınır’ diyordu. Bakıyoruz taşınmayı kaldırdı, zam yapıldı, ücretsiz olan aktarmaları ücretli yaptı."

 EGO'nun yeni açıklaması şöyle;

"EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifesi, Hükümetin (Hazine ve Maliye Bakanlığı) belirlemiş olduğu yıllık %36 yeniden değerleme oranı dikkate alınarak, UKOME tarafından karara bağlanmış ve tam bilet tutarı 4,5 TL, indirimli bilet tutarı 2,5 TL ve öğrenci abonman ücreti ise aylık 75 TL’ye 225 biniş olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Soluk almaksızın devam eden zamlar sonucunda, 2019-2022 arasındaki Genel Müdürlüğümüz maliyetlerindeki artış oranı, ortalama yüzde 182 olmuştur. Bu durum Kuruluşumuz hizmetlerinin yürütülmesi açısından sürdürülebilir olarak değerlendirilememektedir. Kısa bir süre önce belirlenen bilet ücretlerine, yüzde 182 maliyet artışı yansıtılmış olsaydı, yolcu taşıma ücretinde bugün tam bilet 9,17 TL, indirimli bilet ise 4,94 TL olacaktı. Bugün geldiğimiz noktada, devam eden maliyet artışları karşısında, bilet ücretlerinde yeniden düzenleme yapmak zorunda kalabileceğimizi, üzülerek ifade etmek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1278554/egonun-yeni-zammina-ilk-elestiri-hakan-han-ozcandan-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.