ABB Meclisi'nde işçi maaşları tartışma konusu oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'inde, belediye çalışanlarının hak kayıplarını gündeme getiren AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın'a cevap, İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'den geldi. Beker, "Keşke asgari ücrete hiç zam yapmasaydınız" dedi.
Ecem Çetin
|
08 Şubat 2022, Salı - 19:43
ABB Meclisi'nde işçi maaşları tartışma konusu oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. oturumu gerçekleştirildi. Meclis'te belediye çalışanlarının maaş hakları gündeme taşındı. 

Kürsüye çıkan AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, belediye personellerinin maaşlarındaki hak kayıplarıyla ilgili herhangi bir adımın atılmadığını belirterek, "Geçtiğimiz ay burada Ankara Büyükşehir Belediye şirketlerinde çalışan personelimizin maaşlarında yaşanan hak kaybını ifade eden bir değerlendirme konuşması yaptım. Gönlüm isterdi ki bu konuşmalarımızın, bu değerlendirmelerimizin sonucunda birileri çıkıp, ortadaki mağduriyetin farkına varsın. Ve belediye personelimizin maaşlarında yaşanan bu hak kaybını gidermek için çeşitli adımlar atsın. Ancak maalesef birkaç şirket tarafından yapılan yalan, yanlış açıklamalar haricinde, personele yapılan bilgilendirmeler haricinde, birkaç sendika yetkilisi tarafından bilgilendirmeler haricinde bu konuyla ilgili en ufak bir adım atılmamıştır. Tabi çalışan arkadaşlarımız, kış günü, işlerinden olma korkusuyla işsiz kalma korkusuyla önlerine uzatılan sözleşmeleri okuma fırsatı bile verilmeden, hemen apar, topar kendilerine sözleşme imzalatılmıştır." dedi.

"Beker: Keşke asgari ücrete hiç zam yapmasaydınız"

Nihat Yalçın'a cevap, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'den geldi. 

Beker, gelen zammın birinci ay itibariyle uygulanacağını dile getirerek şunları söyledi: "Şimdi Nihat bey bir şey söyledi. Yeni sözleşme yapıldığında, mahkeme bittiğinde diyelim ki yeni sözleşmede bu rakamdan yüzde 30 daha arttı. Onu da birinci ay itibariye işçimize vereceğiz. Sözleşme yapan yerlerimiz var, şirketlerimiz var. Şuan mahkemede olan yerlerimiz var. Bunlar sendikalarla anlaşıp, gelen zammı da aynen birinci ay itibariyle uygulayacağız. Eğer sizin belediyeleriniz de  şuan bizim verdiğimiz rakamı veren asgari ücretliyse belediye varsa Mehmet Emin bey burada çıksın söylesin. 6,5 Bin TL vereniniz varsa net, 7 Bin TL vereniniz  varsa net. 8 Bin TL vereniz varsa net. Keşke asgari ücrete hiç zam yapmasaydınız. Asgari ücrete zam yaptığınızda mazot 9 TL idi, şuan 15 TL. yüzde 50 mazota zam yaptınız. Elektriğe yüzde 50 zam yaptınız. Doğalgaza yüzde 50 zam yaptınız. Asgari ücret alan zaten 3.200 TL alsaydı, bugün adam daha rahattı. Ama söz verdi sayın İbrahim Kalın dedi ki biz zamları indireceğiz dedi. İnşallah indirirsiniz de asgari ücretli alan, bizden sizden nereden alıyorsa bunlar rahat eder. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak personelimizin, işçimizin maaşını bir ay geciktirmedik."  

http://www.ankaramasasi.com/haber/1290445/abb-meclisinde-isci-maaslari-tartisma-konusu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.