ABB Meclis'inde kesilen ağaçlar tartışma konusu oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, sosyal medya hesabından ABB'nin ağaçları keserek heba ettiği yönündeki açıklamalarına, İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'den cevap verdi.
Ecem Çetin
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 20:15
ABB Meclis'inde kesilen ağaçlar tartışma konusu oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı 2. Oturumu gerçekleştirildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal'ın, sosyal medya hesabından, "CHP'li Mansur Yavaş'tan Ağaç Katliamı... Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eşref Bitlis Caddesinin Şehir Hastanesi tarafındaki tüm ağaçları dibinden kesmiş kadar emek bir anda heba edilirken ağaç severiz diyenler nerede hani..." şeklinde yaptığı paylaşıma, İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker,'den yanıt geldi. 

Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda ağaçların kesildiğini belirten Beker, "Yolda arabayla giderken, müziği açarken Fatih Başkan, iki ağaç kurumuş hemen müzikle beraber oranın videosunu çekiyor. Cımbızla alıyor oradan, vantuzla alıyor hemen buraya koyuyor. Bizde gidiyoruz bakıyoruz. Ağaç kurumaz mı arkadaşlar? Benim bahçemdeki ağaçta kuruyor. Sizin bahçenizdeki ağaçta kuruyor. Netice de ağaç kurur, ama ağaç kurutulmaz. Ağaç kurutulur mu? Bunun vicdani bir sorumluluğu var. Ne demişler, yaş ağaç kesen baş kesmekle aynı gören Elhamdülillah Müslüman olduğumuz bir zihniyetin evlatlarız. Niye ağacı kurutalım biz. Şimdi, Eşref Bitlis Caddesinde biz Ankara Büyükşehir Belediyesi yani orada ağaçları kesmişiz. "CHP'li Mansur Yavaş'tan ağaç katliamı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşref Bitlis Caddesinde şehir hastanesi tarafında tüm ağaçları dibinden kesmiş. O kadar emek bir anda heba edilirken, ağaç severiz diyenler nerede hani?" Şimdi bunun talimatını kim vermiş? Tarım ve Orman Bakanlığı vermiş bize. Demiş ki, bu ağaçları buradan kaldırın, kesin. Fatih Başkan şimdi diyecek ki, niye kestiniz de onları kaldırıp başka yere dikmediniz? Keşke bir Ziraat Mühendisine danışsaydın. Keçiören Belediyesinde var. Arkadaşların var. Bu ağaçlar niye kesilmişte dediğin gibi alınıp başka bir yere nakledilmemiş.  Bu ağaçlar, nakledilse dahi gövdeleri kalın olduğu için tutmayacağı için buna Orman Bakanlığı Mehmet Üstüyer, İşletmeler Müdürlüğünün yazısı burada. Bu yazıya nispeten de yol genişletecekleri için, bu ağaçlar oradan kaldırılmış, kesilmiş. Ve yazıda da aynen şunu söylüyor; "Ağaçların kesim işlemi yapılacağı zaman, kesimi yapılan ağaçlardan üretilen ve elde edilen emaveleri ile ilgili taşıma tutanağı veya nakliye teskeresi düzenlediğinden tekrar işletme müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekmekte olup, tanzim edilip, tespit tutanağı yazı ekinde gönderilmiştir" Kesin burayı kaldırın diyor."  ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1292485/abb-meclisinde-kesilen-agaclar-tartisma-konusu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
10 Şubat 2022, 10:23
bu zatın ankaradaki namı ve ünü mafyacılık oyunlarından kaynaklanıyor, sonra kalkıyor müslümanız falan allah korkumuz var diyor, yaptıklarının hesabını yarın nasıl verecen balkalım, ilahi adaletin tecellisi algıyla yanıltılamaz unutma