Hacı Yakışıklı: Kılıçdaroğlu Türkiye'nin şalterlerini indirmek istiyor

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturalarıyla ilgili çağrılarının kaos yaratmaya yönelik olduğunu söyledi. Yakışıklı "Kılıçdaroğlu'nun hedefi Türkiye'nin şalterini indirmek" dedi.
Ankara Masası
|
10 Şubat 2022, Perşembe - 14:49
Hacı Yakışıklı: Kılıçdaroğlu Türkiye'nin şalterlerini indirmek istiyor

Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in ekonomi ve siyasi gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ekonomide yaşananlara ilişkin Yakışıklı, elektrik fiyatlarının akaryakıt fiyatlarının market fiyatlarının vatandaşın canını yaktığını belirtti. İktidar cephesinin de fiyatların farkında olduğunun altını çizdi.

Elektrik faturalarıyla ilgili ilk adımın atıldığını vurgulayan Yakışıklı, kademeli tarife uygulamasındaki 150 kilowatlık sınırın 210 kilowata çıkarıldığını söyledi. Yakışıklı, aldığı kulis bilgilerini paylaşırken, yeni düzenlemelerin yolda olduğunun müjdesini verdi. Dünyada bir enerji krizi olduğunu da ifade etti.

" Türkiye'nin şalterini indirmek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından zamlar geri çekilene kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamasıyla ilgili Yakışıklı şunları söyledi;

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı çağrı manipülasyon oldu. Çünkü tam hükümet önlem açıklıyor, İbrahim Kalın çıkıyor elektrik faturalarıyla ilgili önlem alacağız diyor. Kemal Kılıçdaroğlu'da çıkıyor elektrik faturalarıyla ilgili şunu bunu yapın diyor. Bunun zamanı şimdi değil Kemal bey. Bunun zamanı kilowattı yükseltmeden önceydi. Ayrıca elektrik faturalarını ödemeyeceğim demek çok büyük bir yanlış. Hem kullanıyorsun hem ödemiyorsun. Kemal bey canlı yayında, "Şalteri indiriyorum" diyebilirdi. Elektrik kullanma o zaman. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun hedefi Türkiye'nin şalterini indirmek. Evinden başka oradan da Türkiye'nin şalterini mi indiriyorsun hedefin bu mu insanlar görsünler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı şey kaosa tekamül ediyor. Biz şunu mu diyeceğiz, "Ankara'yı CHP'li belediye yönetiyor benden emlak vergisi alıyor. Ödemiyorum emlak vergisini. Belediyenin otobüsüne biniyorum basmıyorum kartı." demeye benziyor. Bu sefer bunları insanlar ödemez ise çark nasıl dönecek. Düzen nasıl ilerleyecek.

Yakışıklı, HDP'nin de sokak çağrısı yaptığını belirterek, HDP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kaos ortamı yaratmaya çalıştığını ifade etti. Bu çağrıları İYİ Parti ve CHP'nin içinden birçok ismin doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

"Cemevlerine konut statüsünde elektrik verilmeli"

Cemevlerine yönelik elektrik faturası düzenlemesiyle ilgili Yakışıklı "Cemevleri ticarethane olarak görünüyorsa ben bunu yanlış bulurum.  Cemevlerine konut statüsünde elektrik verilmeli. Ama cemevleriyle camilerin kıyaslanması da yanlış olur. Camiler herkesi açık. Cemevleri bir mezhebin derneği gibidir. Cemevlerinin elektriğini karşılarsan diğer cemaatlerin, derneklerin, vakıfların elektriklerini karşılamak zorunda kalırsın. Elektriği bedava kullandırılması talebini doğru bulmuyorum." dedi.

"Milletvekili pazarlığı olacak"

Yakışıklı 'İttifaklarda bir genişleme olacak mı' sorusuna ise "Bu işin iki yolu var filli ve hukuki" derken "Millet İttifakı da Cumhur İttifakı da genişlemeyecek.  Bazı partiler Millet İttifakı’na katılabilir ancak ittifakın sosyolojisi değişmeyecek. Hukuki olarak genişleyebilecekler." dedi. Kendi kanaatine gören seçime girebilen 24 partinin 17'sinin Millet İttifakı cenahında, 7 tanesi Cumhur İttifakı cenahında yer alabileceğini söyledi.

Her ankette HDP'nin Millet İttifakı'nda yer aldığını belirten Yakışıklı, AK Parti’nin oylarında ise bir erimenin olmadığını ifade etti."

12 Ocak’ta 6 muhalif liderin bir araya geleceği toplantıda güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin bir görüşmenin olmayacağını iddia eden Yakışıklı, milletvekili pazarlığı yapılacağının altını çizdi.

"HDP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur"

Kulis haber olarak basında yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay verdiği bilgisine ilişkin Hacı Yakışıklı "CHP’liler Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ demedi ki. HDP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Fakat İYİ Parti şu anda ne Kılıçdaroğlu’nu ne de İmamoğlu’nun aday olmasını istiyor. İYİ Parti mevcut belediye başkanlarının veya tanınan başkanlardan başka birisinin aday olmasını istiyor. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı garanti veriyorsa neden açıklanmıyor?" dedi.

" 2023’ün değil 2028’in tartışması"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı yönündeki tartışmalarına ilişkin ise Yakışıklı şunları söyledi;

Cumhurbaşkanı’nın adaylık tartışması 2023’ün değil 2028’in tartışmasıdır. Erdoğan’ın adaylık konusunda bir sorun yok. 2028’de erken seçim olmazsa aday olamaz. Hukuken de kanunen de Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci kez seçilmiş olacak. Bunu siyasi olarak şaibe bırakmak için köpürtüyorlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1294190/haci-yakisikli-kilicdaroglu-turkiyenin-salterlerini-indirmek-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.