Ertan Işık: 3 bin kişilik listeyi bekliyoruz

CHP ​Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, ABB'den çıkarıldığı iddia edilen 3 bin kişinin listesinin kendilerine ulaştırılmasını istedi. Işık, geçmiş dönemde binlerce kişinin sebepsiz yere işten atıldığını iddia etti.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2022, Cumartesi - 15:26
Ertan Işık: 3 bin kişilik listeyi bekliyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Şubat ayı toplantısında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın Ankara Masası canlı yayınında ortaya attığı "ABB'den 3 bin işçi çıkarıldı" iddialarına ilişkin konuşan Işık "Sayın AK Parti Ankara İl Başkanımız çıkmış olduğu bir yayında dediler ki, "3 bin kişi Büyükşehir'de işten atıldı" 3 bin kişilik listeyi getirin. Arkadaşlar böyle bir liste varsa biz bu arkadaşlarımızın haklarını iade edelim." dedi.

"Çocuğunun yanında babasını dövmüyoruz"

Işık, geçmiş döneme atıfta bulunurken "ANFA Altınpark Limited Şirketi'nden 2017-2019 tarihleri arasında 161 kişi işten çıkartılıyor. İşten çıkarılma sebebi gördüğümüz lüzum üzerine. Arife Günü, 900-1000 kişinin işten atıldığını da biliyoruz. Biz işten adam çıkartıyoruz ama çocuğunun yanında da çıkarttığımız adamı, babasını dövmüyoruz.  Biz burada daire başkanlarını linç etmedik. Biz işçileri maça göndermeyeceğiz, biz işçileri zorla iftara, mitinglere göndermeyeceğiz." diye konuştu.

"Biz de ilçelerdeki listeyi oluşturacağız"

İşten atıldığı iddia edilen 3 bin kişilik listeyi beklediklerini ifade eden Işık, sözlerine şöyle devam etti;

Emekli olan adama, emekli olma demek gibi bir şansımız var mı? Kendi isteğiyle başka kurumlara... Buna 3 binin içerisinde. Bu sayı 1355. Vefat etmiş 67 kişi. 23 kişi askere gitmiş, bilseydik onlarla ilgili bedelli askere yollardık. 10 kişi tutuklanmış. 3 bin kişilik listeyi bekliyoruz. Biz de ilçelerdeki listeyi oluşturacağız, bizde sizlere onları verelim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1299835/ertan-isik-3-bin-kisilik-listeyi-bekliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.