CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat'taki “Güçlendirilmiş Parlementer Sistemi”nin taslak metninin görüşüleceği toplantıya çok sayıda sivil kuruluşun katılacağını bildirdi.
Zeliha Demirci
|
13 Şubat 2022, Pazar - 16:38
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine Ankara Ahlatlıbel’de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün akşam yemeğinde buluştu. Görüşmede 6 partinin katılımı ile gerçekleştirilen "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasında mutabakat sağlanan esaslar masaya yatırıldı. Saat 19.20'de başlayan görüşme yaklaşık 5 saat sürdü ve toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük ve 28 Şubat 2022 tarihinde milletimizle paylaşılmasında mutabık kaldık” ifadelerine de yer verildi.

Ayrıca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Halk TV yazarı Fikret Bila’nın görüşmeye dair sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 28 Şubat toplantısının altı parti genel başkanının dışında başka katılımcıları olacağını belirterek, “28 Şubat’ta sadece altı genel başkan olmayacak. Daha geniş bir toplantı olacak. Bizim için meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çok önemli. O nedenle toplantıya meslek kuruluşları, barolar, sendikalar da katılacak. Sonra genel başkanlarla hep birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı neden 28 Şubat'ta yapılıyor?

Toplantının 28 Şubat’ta yapılacak olmasının özel bir anlamı olup olmadığına dair soruya Kılıçdaroğlu, "Hayır, özellikle 28 Şubat olsun diye bir düşüncemiz olmadı. Çalışmamızı mümkün olduğu kadar zaman yitirmeden yürütmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için hazırlıklar yapılması gerekiyor. O açıdan mümkün olan en uygun zamanı belirledik. Yoksa bir hafta sonraya Mart başına da bırakabilirdik. Ama hazırlıkların o güne yetişebileceği düşünüldüğü için 28 Şubat olarak belirledik" yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1302428/chp-lideri-kemal-kilicdaroglundan-28-subat-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.