Ankara'da Eko İklim Zirvesi gerçekleştirilecek

Ankara'da kent kuruluşlarının birçoğunun katkılarıyla yapılacak olan Eko İklim Zirvesi, 30-31 Mart tarihinde ATO Congresium'da düzenlenecek.
Ankara Masası
|
15 Şubat 2022, Salı - 19:04
Ankara'da Eko İklim Zirvesi gerçekleştirilecek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ın öncülüğünde, Ankara Kent Konseyi Koordinatörlüğü’nde, TOBB, Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, kamu kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin etkin katılımıyla düzenlenen EKO İKLİM Zirvesi ve Fuarı,  30-31 Mart tarihlerinde yapılacak. 

Uluslararası düzeyde çok sayıda yüksek profilli katılımcının yer alacağı zirvede, yabancı finans kuruluşları “Yeşil Dönüşümün Finansmanı” konusunda sunumlar yapacak. 

"Geleceğe umut saçacak"

Öte yandan Ankara Kent Konseyi, geçen yıl Kasım ayında İskoçya’nın Glasgov kentinde yapılan COP26 İklim zirvesine de katılmıştı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, tüm dünyayı Gölbaşı Sevgi Çiçeği üzerinden gönüllülük ve sevgi esası üzerine bir ittifak kurmaya davet etmişti. 

AKK Başkanı Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda etkinliği duyurarak; zirvenin geleceğe umut olduğunu kaydetti. Yılmaz'ın yaptığı paylaşım şöyle;

"Medeniyetler beşiği Ankara’da köklerimizden gelen inanç ve bilinçle yeşil bir dönüşüme hazırlanıyoruz. Eko İklim: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Başkent Ankara’dan geleceğe umut saçacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1307575/ankarada-eko-iklim-zirvesi-gerceklestirilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.