Wuhan'da ikinci dalga korkusu

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 16:48
Wuhan'da ikinci dalga korkusu

Korona virüsünün ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde vakaların yeniden artmasının ardından, 10 gün içinde 11 milyon kişiye test yapılması gündeme geldi. 8 Nisan'da karantina önlemlerinin kaldırıldığı kentte, tekrar koruyucu tedbirler de yeniden uygulanmaya başlandı.

3 Nisan’dan bu yana hiçbir vakanın görülmediği Wuhan’da geçtiğimiz günlerde dış kaynaklı olmadığı belirtilen 6 yeni vaka tespit edilmişti. Bunun üzerine 11 milyon nüfuslu kentte herkese test yapılması planlanmaya başlandı. Devlet medyasına göre, yerel yetkililerden bu testlerin 10 gün içinde nasıl yapılabileceğine ilişkin rapor istendi.

"The Paper" isimli sitenin yayımladığı "10 günlük savaş" başlıklı belgeye göre test programında yaşlılara öncelik verilecek. Ancak Global Times gazetesi, bazı üst düzey sağlık yetkililerine dayanarak tüm kent sakinlerine test yapılmasının zor ve masraflı olacağını duyurdu.

Sosyal medyada tartışma konusu oldu
Wuhan’ın test programı Çin’de sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Birçok kişi bu 10 gün içinde bu kadar çok kişiye test yapılmasının zor olacağını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13121/wuhanda-ikinci-dalga-korkusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.