Duhan Kalkan: " Teşviklerde sınır komşumuz Çankırı ile aynı olmalıyız"

Ankara'nın Kalecik ilçesi Belediye Başkanı Duhan Kalkan, işsizlik meselesini çözmek için yaptıkları projelerin ötesinde çözüm önerileri geliştirdiklerini söyledi
Ankara Masası
|
21 Şubat 2022, Pazartesi - 15:07
Duhan Kalkan: " Teşviklerde sınır komşumuz Çankırı ile aynı olmalıyız"

Duhan Kalkan, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını cevapladı.
Planlanandan 3 yıl önce  ilçeye doğalgaz getirdiklerini vurgulayan Kalkan, işsizlik meselesine de odaklandıklarının altını çizdi.

Duhan Kalkan şunları söyledi:

"Yatırım teşviklerinde Çankırı ile aynı noktada olmalıyız"

"İşsizlik, bizim en büyük problemlerimizin başında geliyor. Vatandaşlarımız o konuda haklı. Kalecik yaşlı bir ilçe. Gençleri çok fazla tutamayan, gençlerin iş sahasına doğru yöneldikleri ki hayatın zaten kuralı bu . Nihayetinde insanlar para kazanıp, hem kendilerini hem ailelerini doyurmak zorundalar . Biz, Sanayi Bakanlığı'mızın çok desteklerini, faydasını gördük. Sadece bunu biraz daha yaygınlaştırmamız gerekiyor. Kalecik, teşvik bölgelerinde 1. derece teşvik bölgesinde geçiyor. Yenimahalle, Sincan ve Çankaya neyse Kalecik o. Kalecik'in Serhat ilçesi olduğunu düşündüğümüzde, Çankırı ve Kırıkkale sınırında olduğunu düşündüğümüzde, Çankırı 5. bölge teşvik bölgesi, Kırıkkale,4. bölge teşvik bölgesi. Kalecik sınırı bitiyor, bittikten sonra Çankırı'nın Tüney köyünde 2 bin, 3 bin kişinin çalıştığı tesisler var. Yatırımcı açısından 1. derece teşvik bölgesinde olunması, cazip bir şey değil. Hem siz çalıştırdığınız personelin sigortası anlamında hem de devletin desteklediği bir çok kalem var. Nerede var? 4. derece teşvik bölgesinde, 5. derece teşvik bölgesinde ve 6. derece teşvik bölgesinde."

Teşvik meselesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'a ilettik"

" Mustafa Varank Bakanımıza konuyu arz ettik. Büyükşehir'i olmayan illerde buna ilişkin bir çalışma başladı. Bu çözüldüğünde inanın Kalecik'in bütün işsizlik ve İstihdam problemi çözülecektir."

"Çevre ilçelerdeki fabrikalarda Kaleciklileri işe yerleştiriyoruz"

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan,  Akyurt'ta 400 tane fabrika bulunduğunu ve Kalecikli hemşehrilerinin istihdamı için bunlarla görüştüklerini, pek çoğuna da imkan sağladıklarını anlattı. 

 Kalkan, "Tabi konum önemli. İbni Haldun diyor ya coğrafya kaderdir diye. Hava limanının dibinde, Ankara'nın dibinde bir ilçe ile daha periferinin dışında olan bir ilçeyi doğal olarak aynı tutamıyoruz. Mümkün olduğu kadar ,Tüney' deki, Akyurt'taki çevre ilçelerdeki fabrikalarla görüşüyoruz. Belediyeye geldiğimde Kalecik Belediyesinin 60 personeli vardı, şu an Kalecik Belediyesinin 150 personeli var. Bu ne demek? Şu an 150 kişi buradan ekmek yiyor demek." şeklinde konuştu.

Tarım ve turizm ağırlıklı istihdam imkanı yaratmak istediklerini belirten Kalkan, bu çerçevede Soğuk Hava deposunu tamamladıklarını, yatırım şartıyla firmalara uygun fiyatlı arsa temin ettiklerini dile getirdi.

Kalkan, 12 hektarlık alanda tarihi kentsel dönüşüm yapılacağını belirterek "Beypazarı gibi yepyeni bir Kalecik ortaya çıkacak" dedi. 

Duhan Kalkan, ilçede 40’ın üzerinde tescilli yapı, Hititlere kadar uzanan tarihi eserler bulunduğuna işaret etti.
Ankara’dan Zonguldak’a giden Karaelmas treninin turizm trenine dönüştürüldüğünü anlatan Kalkan, haftanın belli günlerinde  bu trenin Kalecik’te kalacağını açıkladı.

Kalkan, 14 türbesi, tabii güzellikleriyle doğa ve inanç turizmi için harika bir rota olarak nitelediği Kalecik'e herkesi davet etti. 

"Millet Bahçemizde altınızdan Kızılırmak geçiyor"  diyen Kalkan, "evlilik teklifine bile gelen var" hatırlatması yaptı.

Kalkan, spor turizmi çerçevesinde Dağcılık Federasyonu'nun kamp alanı olmak üzere görüştüklerini, Ankara'nın tek kapalı alandaki tırmanma duvarını doğal tırmanma parkurlarının yanına ekleyerek cazibeyi artırdıklarını vurguladı.

"Türkiye’deki tek insansız hava araçları test ve geliştirme merkezini Kalecik’e kuruyoruz." diyen kalkan, "60 kilometre hava sahamız var notamı var, hava araçları uçabiliyor. Drone, tek motorlu uçaklar, insansız hava araçları uçabilecek. Bin metreye 30 metre pist yapılacak, Kalecik’in havalimanı olacak" ifadelerini kullandı.

Kalkan, bütün bunların tanıtım dolayısıyla da etkinlik, organizasyon ve istihdam anlamına geldiğine dikkati çekti. 

Konaklama meselesini de çözeceklerini vurgulayan Kalkan, Ankara'da yaşayan 150 bin Kaleciklinin mümkün olduğunca geri dönüşünü sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1317173/duhan-kalkan--tesviklerde-sinir-komsumuz-cankiri-ile-ayni-olmaliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.